- Sıcaklık nedeniyle vücudun açıkta kalan yerlerin artması böcek sokmalarına karşı vücudun daha savunmasız olmasına neden oluyor. Korunmak için ise böcek ısırıklarına karşı cilt spreylerin kullanılması ve akşamları uzun kıyafetler tercih edilmesi gerekiyor.
- Yazın ıslak alanlarda geçirilen zamanın artması ayak ve ayak parmaklarında mantar enfeksiyonları artıyor. Ayakların her gün düzenli olarak sabunlu ılık su ile yıkanması, ayağı sıkmayan, hava geçiren ve teri emen çorap giyilmesi ve çıplak ayakla dolaşmamaya özen gösterilmesi riski düşürüyor.
- Şeker hastalığı, hipertansiyon ve kalp yetmezliği gibi kronik hastalığı olan yaşlıları sıcak havalar daha çok etkiliyor diğer taraftan sinir sistemini etkileyen ya da idrar söktürücü ilaç kullananların daha dikkatli olması gerekiyor.
- Temizliği şüpheli veya denetimsiz suların içilmesi ya da bunlar ile yıkanmış sebze ve meyvelerin yaz ishallerine neden olabileceği unutulmamalı.
- Zehirlenme ve ishalden korunmak için yiyecekler pişmiş olsa bile buzdolabında uzun süre saklanmamalı, başta tavuk ve balık olmak üzere tüm et çeşitleri hazırlandığı gün tüketilmeye çalışılmalı.
- Yaz aylarında artan düşme vakalarından korunmak için ev içinde veya dışında (özellikle havuz ve duşların kenarlarında) kaygan zeminlere dikkat edilmesi, ıslak zeminlerin her zaman kuru tutulması gerekiyor. Takılma ve düşmelere neden olabileceğinden kablo, hortum gibi materyaller açıkta bırakılmamalı, yüksek topuklu ayakkabılar yerine ayağı kavrayan ayakkabıların giyilmesine özen gösterilmeli.
- Yaz mevsiminde terleme durumunda giysiler değiştirilmeli, uzun süre rüzgarlı ve klimalı ortamda kalınmamalı.