Türk mutfağının en minik hali

Burcu ve Anıl Aydın çiftinin, lezzetli Anadolu mutfağını farklı bir yöntemle dünyaya tanıtmak amacıyla hayata geçirdikleri "Mini Türk Mutfağı"nda yemekler, mini boyutlarda hazırlanıyor.

Türk mutfağının en minik hali
banner98
 Tenceresinden tabağına, fırınından buzdolabına her şeyin minyatür olduğu "Mini Türk Mutfağı"nda, Anadolu'nun birbirinden leziz yemekleri ufacık mutfak aletleriyle mini boyutlarda hazırlanıyor.

Sosyal medyanın yanı sıra metrobüslerdeki ekranlarda da sıkça göze çarpan "Mini Türk Mutfağı", sosyal medya süpervizörü Burcu Aydın ile videografiker eşi Anıl Aydın'ın, Türk mutfağını dünyaya farklı bir yöntemle tanıtmak amacıyla 5-6 ay önce hayata geçirdikleri bir proje.

"Miniature Space"in dünyada başlattığı bu akımın Türkiye'deki öncüleri olan Aydın çifti, çektikleri minyatür yemek videolarıyla sosyal medyada büyük ilgi görmeye başladı.

Kanalın YouTube'da 27 bin, Instagram'da 55 bin ve Facebook'ta 12 bin takipçisi bulunuyor.

Binbir zahmetle pişirilen yemekler gerçek

Minik bir oyuncak mutfağı andıran görüntüsüyle görenleri masalsı bir dünyaya sürükleyen "Mini Türk Mutfağı"nda binbir zahmetle pişirilen yemekler ise gerçek.

Burcu Aydın, lahmacundan çiğ köfteye, baklavadan yaprak sarmasına kadar birçok lezzetli yiyeceği Mini Türk Mutfağı'nda itinayla hazırlıyor. Yemekler, bir minyatür sanatçısının yaptığı ve mumla ocağa dönüştürülen kuzinede pişiriliyor.

Burcu Aydın'ın hazırlık aşamalarını ise eşi Anıl Aydın kamerayla görüntüleyerek, sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerin beğenisine sunuyor. 

"Mutfakta fena değilim ama minyatürleri beni baya zorladı"

Burcu Aydın, Mini Türk Mutfağı'nın benzer örneklerini yurt dışında gördüğünü ve bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiğini anlattı.

Mini Türk Mutfağı projesine ilk başladığında yaptığı işi anlatmanın kendisini biraz zorladığını belirten Aydın, "Yola çıkarken amacım Türk mutfağını daha değişik bir yolla anlatabilmekti. Bu eğlenceli videolarla anlatmak güzel, benim için de keyifli oldu. İnsanlardan olumlu tepkiler alıyorum. Arada neden bu işi bu şekilde yaptığım, 'büyüğünü yapsan daha iyi olmaz mı?' gibi yorumlar alıyorum." diye konuştu.

"Hedefimiz, Türk mutfağını tanıtmak"

Anıl Aydın, küçük ölçeklerde olması nedeniyle çekimlerde ilk başlarda zorlandıklarını ancak yaptıkça öğrendiklerini dile getirdi. 

Bu işten keyif alabilecek, yemeğe meraklı olan herkese hitap ettiklerini ifade eden Aydın, "Global ölçüde hedefimiz, Türk mutfağını tanıtmak ve buradaki tarifleri dünyaya duyurmak. Anadolu yöresi çok çeşitli mutfağa sahip. Bunun örneklerini büyük ve orijinal şekliyle değil de daha küçük bir şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun için lahmacun, sarma, baklava, mıhlama yaptık. İlginç bir tanıtım yöntemiyle tanıtmaya çalışıyoruz. Kültürel bir proje olduğu, ülkemizin, Anadolu topraklarını tanıtmak için hiçbir maddi kaygı gözetmeksizin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapılabilir."

Aydın, çekimlerin ilk başlarda 7 saat sürdüğünü, zamanla pratik kazandıkça bu sürenin 2 saate düştüğünü ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0