‘RANT UĞRUNA PEŞKEŞ ÇEKİLEN HİZMET CAN ALIYOR’

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir, dün göz göre göre yapılan bir ihmal sonucunda iki vatandaşımızın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği Alsancak’ta, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde basın açıklaması yaptı.

‘RANT UĞRUNA PEŞKEŞ ÇEKİLEN HİZMET CAN ALIYOR’
banner98


 

Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve kendisine yardım etmek isterken elektriğe kapılan İnanç Öktemay’ın hayatını kaybettiği söz konusu ihmal, 5 yıldır yerel basın ve çevredeki esnaf tarafından dile getirilmekteydi. TGB İzmir, ihmalin yaşandığı yere “Dikkat! Rantçı Düzen Öldürür” yazılı levha bıraktı. TGB İzmir İl Başkanı Betül Kaya, ihmalin yaşandığı Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden seslendi:

 

‘RANT UĞRUNA PEŞKEŞ ÇEKİLEN HİZMET CAN ALIYOR’

“Dün burada meydana gelen sağanak yağmurun etkisiyle, belediyenin ve özel şirketlerin ihmâlkarlığı iki canımızı aldı. Vefat eden Özge Ceren Deniz arkadaşımızın ve İnanç Öktemay'ın ailesine, yakınlarına ve İzmir halkına baş sağlığı diliyoruz. 

 

Yaşanan facia sonrası kurumların birbirine suç atması ve kendilerini koruma çabaları beyhudedir. İzmir halkı ve Alsancak esnafı yıllardır insan hayatını öncelemeyen belediyecilikten, fahiş fiyatlarla kamu malını dağıtan özel şirketlerden şikayetçidir. 

 

Rant uğruna peşkeş çekilen hizmet artık can alacak duruma gelmiştir. Suç devletin, belediyenin ve bu hizmeti satın alan özel şirketlerindir. Halkın can güvenliği özel sermayedara mı emanet edilecek?”

 

‘KONU İNSAN HAYATI OLUNCA RANÇI BELEDİYECİLİK İFLAS ETTİ’

 

“Mafyaya ve rantçıya hizmeti önceleyen belediyecilik mantığı, konu insan hayatına gelince iflas etti.

 

5 yıldır yerel basından esnafa herkesin dile getirdiği, sonucu göz göre göre gelen elektrik kaçağı sorununu çözmeyenler iki vatandaşımızın canına kast etmiştir. İhmalleriniz can alıyor! İnsan hayatı bu kadar ucuz değildir.

 

İzmir'in elektrik dağıtımı üzerinden vurgun yapan şirkete ve bu hayati ihmalde sorumluluğu olan belediyeye hesap soracağız. Özelleştirme can alır kamuculuk yaşatır.”

 

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0