İDO'dan Mavi Vatan'a

İDO'nun satılığa çıkardığı üç deniz otobüsü donanmanın hizmetine alındı.

İDO'dan Mavi Vatan'a
banner98

MilDefin.com'dan Çelik Çelikyaman'ın haberine göre, İDO'nun iç hatları kapattığı gerekçesiyle satılığa çıkardığı Kaptan Paşa, Seydi Ali Reis I ve Oruç Reis V adlı katamaran tipi feribotlara sürpriz alıcı çıktı.

Her biri 350 yolcu taşıyabilen feribotları Türk Silahlı Kuvvetleri satın aldı. Feribotların isimleri ise TCG MUĞLA, TCG MERSİN ve TCG GAZİMAĞUSA olarak değiştirildi. Gemilerin Mavi Vatan'da Akdeniz bölgesinde hizmet vereceği tahmin ediliyor.

Feribotların şu an bakım ve tadilatlar için İzmir Tersanesi Komutanlığı'na bağlı Alaybey Tersanesi'nde bulunduğu öğrenildi. Feribotların dönüşümün ardından Türk Deniz Kuvvetleri'nin kullanımına hazır hale getirileceği ve süratli nakliye gemisi olarak kullanılacağı öğrenildi. Üçü de 1997 yılında Norveç'te inşa edilmiş olan feribotlar 35 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 1.96 metre drafta sahip.

Kadrolar oluşturuldu

Öte yandan feribotlar için kadrolar da oluşturuldu. Buna göre her feribotta gemi komutanı olarak bir subayla beraber dört astsubay, üç uzman erbaş, 8 sözleşmeli erbaş veya er görevlendirildi.

Kıbrıs'a gidip gelebiliyor

Saatte 32 knot (60 km) hıza çıkabilen feribotların seyir menzili ise 216 kilometre. Feribotlar şu anki durumlarıyla bile Anamur ile Kıbrıs arasında gidip gelebiliyor.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0