Dikkat: Yaz Aylarında Cildinizi Doğal Yollarla Desteklemeyi Unutmayın!

Yaz mevsimi kapıyı çaldı, havalar her geçen gün daha da sıcak olmaya başlıyor, bununla beraber etkisini artıran güneş, cilt sağlığımız için tehlike çanları çalıyor. Peki yaz aylarında cilt sağlığımız için neler yapmalıyız?.

Dikkat: Yaz Aylarında Cildinizi Doğal Yollarla Desteklemeyi Unutmayın!
banner98
 Yapılan araştırmalarda yaz aylarında birçok cilt hastalıklarının daha fazla görüldüğü ve bazı hastalıklara yakalanma riskinin daha fazla olduğunu belirtiyor. Bu aylarda cilt bakımında en önemli husus doğru ürün kullanımı iken cildinize doğal yollarla destek olabilir; sağlıklı, parlak ve canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Peki, sıcağı seven bu hastalıklara karşı neler yapmalıyız? Hangi besin desteklerinden faydalanmalıyız?

  • Bol sıvı tüketin.
  • Beslenmenize dikkat edin.
  • Güneş ışınlarının etkisinin yoğun olduğu saatlerde (11-16 arası) direk güneş ışığına çıkmaktan kaçının.
  • Cildinizi sürekli nemli tutun.
  • Ağır makyaj yapmaktan kaçının.
  • Doktorunuzun da tavsiye ettiği yüksek koruyucu faktörlü kremler kullanın.
  • Doktorunuza danışarak besin desteklerinden faydalanın.

Bitkisel Güneş Koruyucu: Susam Yağı

Yaz aylarında cildimizi zararlı güneş ışınlarından mutlaka korumalıyız. İçerisinde E vitamini, sesemol ve sesamolin adı verilen antioksidan bileşikler bulunan susam yağı, yaz aylarında haricen kullanımı ile güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmaya yardımcıdır. Susam Yağı ayrıca ideal bir taşıyıcı yağ olarak aromaterapide de kullanılabilir.

Nasıl Kullanılır?

Zade Vital Soğuk Pres Susam Yağı haricen gerek görülen yere ince bir tabaka halinde sürülebilir.

Hayatınıza Doğal Bir Dokunuş: Hindistan Cevizi Yağı

Hoş bir kokuya sahip doğal kozmetik bir ürün olarak tercih edilen hindistan cevizi yağı ile ilgili yapılan araştırmalarda deri hidrasyonunda (nemlendirilmesinde) anlamlı bir iyileşmeye destek olduğu ve nemlendirici olarak kullanıldığında etkili ve güvenilir olabileceği belirtilmektedir. Ayrıca hindistan cevizi yağını makyaj temizleme esnasında da kullanabilir ve doğallığı cildinizde hissedebilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

Zade Vital Soğuk Pres Hindistan Cevizi Yağı haricen gerek görülen yere ince bir tabaka halinde sürülebilir.

Cilt Lekelenmelerine Karşı Doğal Destek: Kayısı Çekirdeği Yağı

Cildimizin lekesiz ve pürüzsüz olması hepimiz için çok önemlidir. Birçok kozmetik ürünün terkibine giren kayısı çekirdeği yağı ciltte yağlı bir his bırakmaksızın hızlıca emilir ve esansiyel yağ asitlerince zengindir. Kayısı çekirdeği yağı, melanin biyosentezinde rol oynayan tirozinaz enzimini inhibe ederek cilt lekelenmesi sorunlarında ve cildin beyazlatılmasında haricen destek amaçlı kullanılabilmektedir.

Nasıl Kullanılır?

Zade Vital Soğuk Pres Kayısı Çekirdeği Yağı haricen gerek görülen yere ince bir tabaka halinde sürülebilir.

Ayak Mantarına ve Kokusuna Karşı Doğal Destek : Defne Tohumu Yağı

Ayak kokusunun başlıca sebebi gün boyunca ayakkabı ve çorap içerisinde kalan ayakların gün içinde terlemesi ve bu terin ayakkabı içinde kurumasıdır. Bu durum özellikle yaz aylarında bu durum daha da su yüzüne çıkar. Yapısında ana bileşen olarak 1.8-sineol, sabinen, eujenol, a-pinen ve B-pinen bulunan defne tohumu yağı bu bileşenlerin güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücutta bulunan serbest radikalleri temizliyor, antibakteriyel, antifungal, antiinflamatuar ve analjezik etkileri sayesinde ise ayak kokusu şikayetlerinde kullanılabiliyor.

Nasıl Kullanılmalı?

Zade Vital Soğuk Pres Defne Tohumu Yağı, ayak kokularını önlemeye destek amaçlı olarak hafif seyreltilerek haricen uygulanabilir. Seyreltme işlemi 1 çay bardağı ılık suya 5-6 damla defne tohumu yağı eklenerek yapılabilir.

Cildinizi İçten Destekleyin: Combo Derma

Zade Vital Combo Derma, vücudun günlük Omega 3-5-6, vitamin (A, D, E), mineral ve eser element ihtiyaçlarını karşılıyor, cildin güzelleşmesini sağlamak amacıyla besin desteği olarak kullanılıyor. Zade Vital® Combo Derma’nın içerisinde, özellikle sebore, kepek gibi saçlı cilt sorunlarına karşı kullanılabilen Soğuk Pres Isırgan Tohumu Yağı, Soğuk Pres Çörek Otu Yağı, antiaging (yaşlanma etkilerini geciktirici) ve antiinflamatuvar (yangı giderici) özellikleri ile  Soğuk Pres Nar Çekirdeği Yağı ve yaşlanma etkilerini geciktirmeye, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı, saç dökülmesini önleme ve cilt sağlığına destek olma gibi faydaları olan Soğuk Pres Rüşeym Yağı bulunuyor.

Nasıl Kullanılır?

Zade Vital Combo Derma’nın içerisinde bulunan 4 farklı üründen her gün birer tane alınmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0