BTSO Üyelerine İmar Barışı Brifingi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişiyi yakından ilgilendiren ‘İmar Barışı’nı ele aldı. BTSO üyesi mimar ve mühendislerle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cemalleddin Başaran, yapı kayıt belgesine müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerektiğini vurguladı.

BTSO Üyelerine İmar Barışı Brifingi
banner98
 BTSO 56. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı gerçekleştirildi. Oda Hizmet Binası’nda mimar ve mühendislerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, yeni dönemde Türkiye’nin geleceğine olan inançla projeler üretmeye ara vermeden devam edeceklerini söyledi. Şenocak, meslek komitesi ve meclis üyeleriyle sanayiden ihracata, üretimden istihdama kadar yeni projeler gerçekleştireceklerini kaydetti.

 

KOMİTELER SEKTÖRLERE GÜÇ KATIYOR

BTSO’nun başarı çıtasını belirleyecek olan en önemli unsurun komite ve konseyler olduğunu ifade eden Şenocak, “Komitelerimizin çalışmaları ve alınan kararlar aynı zamanda yönetim kurulumuzun da yol haritasını oluşturuyor. Komite üyelerimizin fikirleri ve gayretleriyle birlikte bu dönemde de sektörlerimize güç katacak önemli projelerin hayat bulacağına inanıyorum. Toplantımızda sektörümüzü yakından ilgilendiren imar barışı ele alındı. 8 Haziran’da başlayan 'İmar Barışı’nda başvurular 1 milyon 300 bini aşmış durumda. Sektör temsilcilerimiz merak ettikleri sorulara bu toplantıda yanıt bulacak.” dedi.

 

SON GÜN 31 EKİM

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Cemalleddin Başaran, kamuoyunda ‘İmar Barışı’ olarak bilinen yapı kayıt belgesi alma süreçleri hakkında bilgiler paylaştı. Cemalleddin Başaran, yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapılar için verildiğini vurguladı. Belge için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacağını söyleyen Başaran, yapı kayıt belgesi bedelinin ise 31 Aralık 2018 tarihinde yapılması gerektiğini belirtti. Başaran, yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından e-devlet üzerinden üzerinden yapı kayıt sistemindeki formu doldurarak başvuru yapabileceğini dile getirdi.

 

NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

Yapı kayıt belgesinin, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerliliği olacağını ifade eden Başaran, her yapı için bir kayıt belgesi düzenlendiğini vurguladı.  Yapı kayıt belgesi verilen yapılara geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabileceğini ifade eden Başaran, betonarmesi tamamlanmış bütün yapıların yapı kayıt belgesine başvurabileceğini kaydetti. Başaran, kamulaştırma süreci devam eden yapılarda yapı kayıt belgesine sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından BTSO üyeleri, Cemalleddin Başaran’a İmar Barışı ve kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili merak edilen soruları yönlendirdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0