BTSO Üyeleri Premiere Vision ve Texworld Fuarlarında

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında tekstil sektöründe faaliyet gösteren 100’e yakın Bursalı firma temsilcisi Paris’te düzenlenen Premiere Vision ve Texworld fuarlarında incelemelerde bulundu.

BTSO Üyeleri Premiere Vision ve Texworld Fuarlarında
banner98
 Türkiye’nin tekstil üretiminde lokomotif şehri Bursa, BTSO’nun liderliğinde sektördeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Bursalı firmaların ihracatçı ve rekabetçi kimliğini güçlendirmek için hayata geçirilen Küresel Fuar Acentesi Projesi, sektörlerin dünyaya açılmasına büyük katkı sağlıyor. BTSO üyesi tekstil sektörü firmaları, dünya tekstil modasının başkenti Paris’e çıkarma yaptı. 100’e yakın sektör temsilcisi, KOSGEB ve BTSO’nun destekleriyle Premiere Vision ve Texworld Fuarı’na katılarak sektördeki son moda ve trendleri inceleme fırsatı yakaladı.

 

“ŞİRKETLERİMİZ KABUĞUNU KIRDI”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, Premiere Vision Heyet Başkanı Hasan Çepni ve Texworld Fuarı Heyet Başkanı Metin Şenyurt, fuarda stant açan firmaları ziyaret etti. Şükrü Çekmişoğlu, tekstilde tarihten gelen birikimini günümüz teknolojisiyle katma değere dönüştüren Bursa’nın dünya liginde önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Bursa’nın tekstilde farkını her alanda ortaya koyduğunu ifade eden Çekmişoğlu, “BTSO olarak sektörlerimizin ihracat ve katma değer odaklı büyümesi için projeler geliştiriyoruz. Tekstil sektörümüze yönelik Ur-Ge, sektörel konsey ve BUTEKOM gibi makro projelerimizin yanı sıra yurt dışı fuar organizasyonlarımız da şirketlerimizin kabuğunu kırarak, dünyaya açılmasını sağlıyor. Paris fuarları da sektörümüz için ayrı bir anlam taşıyor” dedi.

 

“TÜRKİYE, EZBERLERİ BOZUYOR”

Premiere Vision Fuarı Heyet Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Hasan Çepni, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi kapsamında sektörün ocak ayındaki Heimtextile Fuarı’nın ardından Premiere Vision ve Texworld Fuarı ile 2018 yılına oldukça hızlı bir başlangıç yaptığını dile getirdi. Her iki fuarın da tekstil sektörünün kalbinin attığı organizasyon olduğunu kaydeden Çepni, “Sektördeki gücümüzü fuarlardaki katılım performansımız gözler önüne seriyor. BTSO’nun ufku ve projeleri şirketlerimizin dünya arenasında daha fazla yer almasını sağlıyor. Eskiden bu fuarlarda bırakın stant açmayı, ziyaretçi olarak katılmak bile çok zordu. Şimdi onlarca firmamız stant açarak Türkiye’yi temsil etme başarısı gösteriyor. Bu gelişme sektörümüzün dünya arenasındaki gücünü ve firmalarımızın azmini gösteriyor. Türkiye ve Bursa, tekstilde ezberleri bozmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“FUARDAKİ AĞIRLIĞIMIZ HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

Texworld Fuarı Heyet Başkanı ve Meclis Üyesi Metin Şenyurt, Texworld Fuarı’nda 30’a yakın Bursalı firmanın stant açtığını belirterek, “Bu rakam oldukça önemli. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce firma bu fuarda boy gösteriyor. Bursa’mızın da fuardaki ağırlığı her sene artıyor. BTSO üyeleri, gösterilen ilgi ve verilen siparişlerden dolayı fuardan oldukça memnun. BTSO’ya firmalarımıza sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

BURSA’DAN 65 FİRMA

Aynı hafta içerisinde düzenlene Premiere Vision ve Texworld fuarlarında Bursa’dan toplam 65 firmanın stant açtığını söyleyen Texworld Heyet Başkan Yardımcısı Bayram Uçkun da “Bursa’nın hem üretim hem de tasarım yönüyle sahip olduğu gücü bu fuarlarda yakından görüyoruz. Stant açan firmalarımızın sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Artık sektördeki trendleri belirleyen bir konuma yükseldik. Sektörün bu başarılarının altında fuarcılık çalışmalarının büyük önemi var” diye konuştu. 

 

“FRANSA PAZARI FIRSATLARLA DOLU”

Paris programı kapsamında BTSO heyeti ayrıca Fransız Türk Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder ve Oda üyeleriyle bir araya geldi. 200’e yakın aktif üyesi bulunan Fransız Türk Ticaret Odası ve Fransa ekonomisi hakkında bilgiler paylaşan Selçuk Önder, Fransa’nın Avrupa Birliği’nin 3’üncü dünyanın ise 6’ncı büyük ekonomisi olduğunu dile getirdi. 2 trilyon dolardan fazla gayri safi milli hasılaya, kişi başı 43 bin dolarlık gelire sahip Fransa’nın tekstil sektöründe de önemli bir ithalatçı olduğunu kaydeden Önder, “Fransa’nın giyimlik kumaşlardaki ithalatı oldukça fazla. Sektör için büyük fırsatlar sunan bu pazarda Türkiye etkinliğini daha da artırmalı. Bu anlamda BTSO, önemli alıcıları ve üreticileri her yıl Paris’e taşıyor. Bursa iş dünyasına olduğu kadar ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle BTSO’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KOSGEB VE BTSO’DAN BÜYÜK DESTEK

BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen iş gezilerine KOSGEB de önemli destekler sağlıyor. KOSGEB, organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehberlik ve fuar giriş ücretleri gibi harcamaları için yakın ülkelerde 3.000 TL, uzak ülkeler içinse 5.000 TL’ye kadar destek sunuyor. BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere 1.000 TL’ye kadar destek veriyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0