BAŞKAN OLAY GAZETESİ RÖPORTAJI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Olay Gazetesi’nden Seyit Gündoğan’a verdiği röportajda Orhangazi’de 3,5 yılda yapılan çalışmalar ile bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi aktardı.

BAŞKAN OLAY GAZETESİ RÖPORTAJI
banner98
 Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Olay Gazetesi’nden Seyit Gündoğan’a verdiği röportajtada ilçede devam eden çalışmalar ve geleceğe dair açıklamalarda bulundu.

İŞTE O RÖPORTAJ

Bursa'nın Kuzey'den açılan kapısı olan ve adını 2. Osmanlı Padişahı Orhan Bey'den alan Orhangazi, 77 bine ulaşan nüfusuyla daha büyük ve daha çağdaş bir kent olma yolunda hızla ilerliyor.

Zeytin ve turşusuyla ünü Bursa sınırlarını aşan ve Türkiye çapında tanınan Orhangazi, 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanan prestij projelerle geleceğe doğru emin adımlarla yürüyor.

2014 seçimlerinde göreve gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Orhangazi'nin dünü, bugünü ve yarınını konuştuk. Orhangazi'yi geleceğe taşımak ve hak ettiği yere getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Çağlayan, seçimde verdikleri tüm sözleri teker teker hayata geçirdiklerini, hatta seçim beyannamesinde olmayan bir çok hizmeti de gerçekleştirdiklerini vurguladı.

“ALTYAPIYI TAMAMLADIK”...

Göreve geldiklerinde Orhangazi'nin alt yapı çalışmalarının henüz yüzde 50'ler seviyesinde olduğunun altını çizen Başkan Çağlayan, “O dönem kanalizasyon yüzde 56, içme suyu hatları da yüzde 40 olmak üzere alt yapı çalışmaları ortalama yüzde 50 seviyesindeydi. 1 yılda alt yapının tamamını bitirdik. Buna ilave olarak önceki projede yer almayan bir çok bölge ile 6 dış mahallenin de alt yapı çalışmalarını tamamladık. Kısa süre içinde tüm ilçe genelinde asfalt ve parke çalışmalarını bitirdik. Bugüne kadar 55 milyon lira değerinde olak üzere toplam 1 milyon 325 bin metrekare asfalt ve parke çalışması yaptık. Orhangazi'nin kuruluşunun üzerinden 130 yıla yakın bir süre geçmiş. Bu sürede yapılan asfalt parke ve kaldırımdan daha fazlasını biz 3.5 yılda yaptık. Alt yapı, üst yapı çalışmaları tamamlanırken bununla birlikte park ve bahçeler ile ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Hürriyet Mahallesi ve Eski Kaymakamlık Lojmanı bölgesinde iki ayrı kavşak çalışmasını tamamladık” diye konuştu.

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK”...

Yerel seçimler öncesinde Orhangazi halkına sundukları seçim beyannamesinde, vaatlerin yüzde 90'ını, 3.5 yılda tamamladıklarını ifade eden Çağlayan, bununla birlikte seçim beyannamesinde olmayan en az 60-70 oranında hizmeti de hayata geçirdiklerini söyledi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ UNUTMADIK”...

Belediyelerin sadece yol, alt ve üst yapı, park gibi çalışmaların yanı sıra sosyal projelere de ağırlık vermesi gerektiğine dikkat çeken Çağlayan, “Bu hedef doğrultusunda yola çıkarak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduk. Evde bakım, evde temizlik hizmetleri, sıcak yemek yardımları, Sevgi Market aracılığı ile vatandaşlarımıza gıdadan giysiye kadar bir çok alanda hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor” dedi.

“EĞİTİME TAM DESTEK”...

Orhangazi Belediyesi olarak eğitimin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Çağlayan, “Eğitim alanında yeni okul ve yurt yapımları için arsa tahsislerinde önemli adımlar attık. Bununla birlikte ilçe genelinde öğrencilerimizin ve özellikle de liseli gençlerimizin eğitimine her zaman destek olduk. Yeni okula başlayan öğrencilere eğitim setlerinden, başarılı öğrencilere çeşitli hediyelere kadar bir çok konuda eğitim yardımlarımız oldu. Yaz dönemlerinde tadilat ve bakım gerektiren tüm okullarımızın bakım ve tadilatlarını belediye olarak bizler yaptık ve öğrencilerimizin hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.

“PROJELER TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR”...

Belediyeceğin gerektirdiği çalışmaların yanında Orhangazi'yi geleceğe taşıyacak projelere de imza attıklarını ifade eden Çağlayan, “Balgöç Sosyal Tesisleri binasını tamamladık. Önümüzdeki süreçte Hürriyet Mahallesi'nde Orgöç ve Hürspor kulüplerinin kullanacağı sosyal tesis binasını da hayata geçireceğiz. Kültür Merkezi İnşaatımız Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile tüm hızı ile devam ediyor. Nadır Deresi Islah Projesi'nde çalışmalar sürüyor. Alis Park ve Açıkhava Tiyatrosu bölgesinde yapılacak yeni park alanında çalışmalar devam ediyor. Nadır Sosyal Tesisleri'ni yeniden belediyemize kazandırarak, burada büyük bir peyzaj düzenlemesi yaparak bu bölgeyi tam bir cazibe merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Not: Orhangazi'de bu yıl altıncısı düzenlenen Bursa Kupası Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışları, ilçenin en yüksek noktası olan Gürle Dağı'nda yapılıyor. Pilotların kendilerine bin 100 metreden boşluğa bıraktığı yarışma her yıl büyük bir heyecana sahne oluyor.

“SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ”...

Orhangazi'de göreve gelir gelmez Belediyespor'u faaliyete geçirip özellikle amatör branşlarda bir çok branşta öğrenciye eğitim vermeye başladıklarını kaydeden Çağlayan, Belediyespor bünyesinde şu anda 10 farklı branşta binin üzerinde lisanslı sporcunun yer aldığını söyledi. Bunun yanı sıra profesyonel futbol takımı Orhangazi Belediyespor'un her zaman yanında olduklarını belirten Çağlayan, “İlçemizdeki 11 amatör kulübün her yıl malzemesinden ulaşım giderlerine, antrenör giderlerinden yiyecek giderlerine kadar her ihtiyacını karşıladık. Spora desteğimiz tesisleşme noktasında da devam ediyor. İlçemize ilk kez bir açık tenis kortu kazandırdık. Yeniköy ve İznik Gölü Sahilinde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte birer suni çim saha inşa ettik. Yeni spor tesislerimiz de 2018 yılında hizmete girecek” dedi.

“KALE PROJESİ VE GÖL PROJESİ BAŞLIYOR”...

Orhangazi Belediyesi'nin en çok önem verdiği ve prestij proje olark gördüğü çalışmalar da kente tepeden bakan Kale ve Göl Sahil Projesi. 2018 yılının, yatırımların hız kazanıp yeni projelerin hayata geçeceği bir yıl olacağını vurgulayan Çağlayan, “Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile, içinde kafelerin ve düğün salonunun bulunacağı Kale Sosyal Tesisleri Projesi'nde çalışmalarımız 2018 yılı içinde tamamlanacak. Bunun yanı sıra en çok önem verdiğimiz projelerin başında gelen Göl Sahil Projesi'ni de 2018 yılı içinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

BAZİLİNAKÖY'DEN ORHANGAZİ'YE...

Bilinen en eski sakinleri Bitinyalılar olan Orhangazi, III. yüzyılda kentin bulunduğu alanda kurulmuş ve Pazarköy olan eski adını da Bizanslılardan kalan Bazilinaköy (Basilinapolis)'den almıştır. 1893 yılında Bursa'ya bağlı ilçe merkezi olan ve Kurtuluş Savaşı'nda işgal kuvvetlerinin ilerlemesini engelleyen Pazarköy'ün adı, 1913 yılında kurucusu II. Osmanlı Padişahı Orhanbey'in adını alarak, Orhangazi olarak değişmiştir. 10 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtulan Orhangazi, kurulduğunda uzun süre küçük bir yerleşim yeri olarak varlığını sürdürmüş olsa da son yıllarda hızlı bir gelişme göstererek şu anda nüfusu köyleriyle birlikte 77 bine ulaşmıştır.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0