Bulundukları atölyede üretilen maskenin yurtdışına ihraç edildiğini öğrenen Babacan, “Türkiye’de üretilen maskeler oralarda hayat kurtarıyor” dedi.
“Marketten çıkarken bir fişe, bir poşete bakıyoruz”
Hayatın pahalandığını belirten Babacan’a bir işçi şunları söyledi:
“Marketten birkaç parça bir şey alıyoruz. Atıyorum 200 lira diyor, ben ne aldım diye bir fişe bakıyorsun. Acaba fazla bir şey mi aldım? Yoksa kasiyer fazladan bir şey mi yazdı? Ben bunu gözlemledim. Marketten çıkan herkes bir poşete bir de fişe bakıyor. Akıl erdiremiyorum bazı şeylere.”
“Gençlerin hayali kalmadı”
Babacan’ın “Bir alın teriyle helalinden kazanmak var, bir de memlekette bir sürü yanlış iş oluyor. 4-5 yerden maaş alanlar… Hak eden değil, adamı olan işe giriyor” sözleri üzerine bir işçi şu ifadeleri kullandı:
“13 yaşında çocuğum var. Gençlerin hayali bile kalmadı. 3 sene sonra ne olacağının hayalini bile kuramıyorlar, günlük… 5-6 yeğenim var, hiçbirisi çalışmıyor. Üniversite mezunu yeğenim var, evde.”
15 yaşında oğlu olduğunu söyleyen bir anne ise oğlunun ümitsizliğini şu sözlerle anlattı:
“Üç kardeşim var, üçü de üniversite mezunu. Üçünün de ataması yapılmadı. Oğlum, ‘Anne, teyzem atanmadı, dayım atanmadı. Ben niye okuyayım?’ diyor.”
“Gücümüz alın terimizdir, akıl terimizdir”
Babacan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü sosyal medya hesabından da kutladı:
“Gücümüz alın terimizdir, akıl terimizdir. Emekçiler, sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışabilmeli, insanca yaşayabilecekleri geliri kazanabilmeli, yarınlara güvenle bakabilmelidirler. Meydanlarda özgürce buluşmak dileğiyle herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum.”