Tekzip Metni

 “15 Temmuz’da yaşanan; milletçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlı olan polisimiz ve askerimizle birlikte karşı durulan, demokrasinin zaferiyle sonuçlanan darbe girişiminin baş aktörü olan FETÖ ile yaklaşık 18 yıldır kent yöneticisi olarak sevilen, sayılan ve örnek gösterilen bir kurumun yöneticisi olan şahsımın hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Yayınınızda hiçbir dayanak olmadan bağımın olabileceği iddia edilmiştir.
İddialarda yer alan bir kısım kamu arazilerinin peşkeş çekildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Haberinizde de herhangi bir somut iddiada bulunulmamış olup, iftira niteliğinde altı doldurulmamış iddialarda bulunulmuştur. 
18 yıllık belediye başkanlığımda her zaman vatandaşın sesine kulak veren, çoğulculuğun ve demokrasinin gereğine inanan, ekip çalışmasına ve kararların vatandaşla birlikte alınmasına önem verdim. Bunun örneklerinin Nilüfer’de somut bir şekilde görüldüğü de dikkate alınırsa tek adamlık misyonundan faydalandığım iddiası gülünçtür.
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bursa eski valisi Şahabettin Harput’la Bursa’da bulunan diğer belediye başkanları gibi Harput’un dönemin idari amiri olması sebebiyle bürokratik bir ilişki dışında herhangi bir ilişkim bulunmamıştır. 
Başbakanlık Etik Kurulu’nun kararına atfen yer verdiğiniz iddialara gelince:
Anayasa Mahkemesi 04.02.2010 tarih ve 2010/33 sayılı kararı ile 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması hakkında kanunun 5. maddesinin 3. fıkrası iptal edilerek, Etik Kurul kararlarının Resmi Gazete ile kamuoyuna duyurulması, Anayasa’nın 2. ve 17. maddesine aykırı olduğundan iptal edilmiştir. Söz konusu iptalin nedeni, suç niteliği taşımayan bir konuda, kişinin teşhirine, dolayısıyla toplumun içindeki konumunun, maddi ve manevi varlığının ağır bir şekilde etkilenmesine yol açması, kişi özgürlüğü ile kamu gücünün kullanılması arasındaki hassas dengenin, özgürlük aleyhine bozulması olarak açıklanmıştır. 
Bu karar doğrultusunda TC. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurul kararları, Kurul’un internet sayfasında yer, isim gibi kişi ve olayları işaret edici ifadeler kullanılmaksızın yayınlanmaktadır. Buna rağmen, Resmi Gazete’de bile yayınlanması Anayasa’ya göre aykırı bulunan ve Etik Kurul’un da hassasiyetle uyguladığı bu usul tamamen ihlal edilerek basında yer almış olması hukuka aykırıdır.
Sadece tespit niteliğinde olan ve hiçbir yaptırımı bulunmayan siyaseten bazen yanlı da olabilecek Etik Kurul Kararı ile incelenen konulardan sadece bazı atamalara ilişkin iddia konusunda tespitte bulunmuştur. Oysaki tespit kararında yer alan söz konusu personel atamalarına ilişkin işlemler; 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda yer alan hükümler ve usuller çerçevesinde gerçekleştirilmiş olup, herhangi bir usulsüzlük bulunmamaktadır.
Günümüzde, Devlet’in en yüksek kademelerinde de çoğunlukla, yöneticilerin, güvendiği ve iş verimi konusunda inandığı kişilerle çalıştığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kaldı ki; eşim, kadına yönelik pozitif yaklaşımıyla örnek bir kurum olan Eşitlik Birimi’ni Türkiye’de ilk kez kurmuş bir sosyologtur. Bulunduğu görev için gerekli donanıma fazlasıyla sahiptir.
Eşimin mobbing uyguladığı, istemediği kişilerin yerlerini değiştirdiği yönündeki iddianız ise yine iftira niteliğinde, çirkin ve kişilik haklarına saldırı niteliğindedir.
Kuruluşu ve genel kurulları tamamen yasalara uygun gerçekleştirilen Emir-Koop’ta başkan yardımcısı olan Hüseyin Bozbey ile ilgili iddialar da tamamen yanlı ve iftira niteliğindedir. Bir belediye başkanının ailesi dürüst ve onurluca olması koşuluyla kooperatiflerde yer alamaz mı? 
Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık’ın görevinden “durup dururken” istifa ettiği iddia edilmiştir. Yıllardır Nilüfer Belediyesi’ne ve Belediyespor Kulübü’ne hizmetleriyle belediyemize katkıları somut olan sayın Karamık’ın kurumumuz nezdinde değeri büyüktür. Karamık sağlık sorunları sebebiyle olağanüstü genel kurul kararı almıştır. Kendisi istifa etmemiştir. Sayın Karamık, halen belediyemizde başkan danışmanı, yakın çalışma arkadaşı olarak görev yapmaktadır. 
Yine diğer bir iddiaya gelince, Nilüfer Barış Meclisi’nde yaşanan tartışma herkes gibi bizim tarafımızdan da üzüntüyle karşılanmıştır. Bu durumun ardından Nilüfer Belediyesi ilgili müdüre kurum olarak gereğini yapmıştır. Meclis üyesine de bağlı bulunduğu parti olan CHP aynı şekilde gereğini yapmıştır.
Yazıda yer verdiğiniz AKP Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı Tahir Kahveci’nin iddiaları bir kez daha belirtiyorum ki yalandır, yanlıştır, saptırmadır! Bir kere kendisi de mesleki açıdan deneyimli ve bulunduğu görevin gereklerini hakkıyla yerine getiren sosyal destek hizmetleri müdürümüz eşim Seden Bozbey’in bu tartışmayla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Kulaktan dolma bilgilerle sosyal paylaşım sitesinde açıklamalar yapan Tahir Kahveci’ye iftiraları hakkında tarafımızdan da gerekli işlem başlatılmıştır.
Yazıda belirtildiği gibi meclis üyesinin Nilüfer Belediye Başkanı tarafından görevden alınması söz konusu değildir. Nilüfer Belediyesi kurum olarak tartışmaya dâhil olan müdürü görevden almıştır. Meclis üyesiyle ilgili tasarruf ise siyaset kanadı tarafından gerçekleştirilmiştir.
Olaylar sonrasında “piyasada göremediğinizi” belirttiğiniz Mustafa Bozbey her zaman halkın içinde, halkla birlikte, halkın doğumunda, düğününde ve definindedir. Gazetenize ya da patronunuz Nemci İnce’ye sansür uygulandığı iddianıza da yeri gelmişken cevap verelim:
Sansür, onu yazma bunu yayınlama şeklinde olur!
Nilüfer Belediyesi olarak gazetecilik mesleğinin hep yanındaydık, yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu çerçevede düzenlediğimiz basın toplantılarına günümüzde bu mesleği nakde çevirmek için dürüst ve onurlu gazeteciliği zedeleyen ve gazetecilik kisvesi altında mesleğin onurunu zedeleyenlere dur diyebilmek için Bursa’da Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne üye olan gazetecileri muhatap alıyoruz.
Yani bizim düzenlediğimiz basın toplantısına davet edilmediği halde gelen ama geldiğinde de masamıza oturabilen birine sansür nasıl uygulanmıştır?
Üstelik eleştirilerle yüklü olan sorularını da sorabilen Nemci İnce’ye bu soruların yanıtları da verilmiştir. Böyleyken sansür nasıl uygulanmıştır? Size sansürün sözlük anlamını iyice okumanızı ve düşüncelerinizi bu çerçevede gözden geçirmenizi öneririz.
Yazıda yer alan 20’ye yakın personelin FETÖ operasyonları kapsamında görevden uzaklaştırıldığı iddiası da gerçek dışıdır. 2000’e yakın çalışanı bulunan Nilüfer Belediyesi’nde OHAL yetkilileri tarafından toplamda 5 personel hakkında soruşturma yapın talimatı gelmiş; bu kişilerden üçü görevlerine iade olup ikisi hakkında inceleme sürmektedir.
Bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki şahsımın ve başkanı bulunduğum Nilüfer Belediyesi’nin FETÖ’yle, bu örgüte bağlı iş adamlarıyla uzaktan yakından ilgisi, ilişkisi yoktur.
Yazının sonunda halkın görüşleri olarak nitelediğiniz tüm bu iddialarınızı, kamuoyunun vicdanını zorlayan bu yayınınızı kınıyor; gazeteciliğin en önemli kurallarını size hatırlatıyor, bu tekzibin yayınlanmasının yanında tüm hukuki yollara başvuracağımı belirtiyorum.”
Gerçek dışı ve gazetecilik meslek ahlak kurallarına da aykırı olarak yayınlanan bu haber ve ifadelere karşılık yukarıdaki tekzip metninin ihtarın tarafınıza tebliğinden itibaren gazetenizin çıkacak ilk nüshasında aynı sayfadan, aynı puntolarla yayınlanması gerektiğini; aksi takdirde tekzibimizin yayınlanması için her türlü yasal yollara başvurulacağı tarafınıza ihtar olunur.
YORUM EKLE

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0