PAYKAD Yönetim Kurulu üyeleri, derneklerinin eğitim çalışmaları ile kadınların girişimcilik niteliklerinin ve ürün pazarlama konusundaki bilgi düzeylerinin arttırılmasını önemsediklerini belirttiler.
Projedeki eğitim süreçlerinde Uludağ Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz ekip ruhu, ortak hareket etmek ve köyü kalkındırmak anlamında yapılması gerekenler konusunda üretici köy kadınlarına bilgiler aktardı.
Çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan PAYKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Karaçam, proje sürecinin fotoğraflarla kayıt altına alınması için proje paydaşı Görsel Kültür Derneği’nden destek alındığını ve projenin bitiminden sonra da bölgede kadınlara destek çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Karaçam, "Her şey üreten kadınlarımızın ürünlerinin değerlendirilmesi ve müşterisine direkt ulaşması için. Mudanya Dereköy, Mirzaoba ve İpekyayla'daki kadınlarımızın yaptıkları salça, incir pekmezi ve reçeli, ekşi mayalı köy ekmekleri gibi doğal ürünleri köy meydanındaki yerlerinde yer alacak. Bisiklet sporu yapan arkadaşlarımızın yol üzerinde uğradıklarını sıcak çayları içecekleri kahvaltılarını yapacakları yeni yerleri olacak artık. Bizler PAYKAD üyeleri olarak hayata değer katabiliyorsak ne mutlu. Her şey üreten kadınların hayatta var olabilmesi için" dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 11:42