“Saldırı Çeşitleri ve Sayısı Artıyor!”
Etkinlikte konuşan Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, şirketlere ve bireysel kullanıcılara yönelik saldırıların arttığını ve çeşitlilik kazandığını söyledi. “Bu saldırılara karşı güvende kalınabilmesi için bir çok güvenlik önlemi alınması gerekiyor ancak şirketler bunun için yeterli bütçe ayırmıyor.” diyen Akkoyunlu, öncelikle temel güvenlik çözümlerinin şirket bünyesinde bulundurulması ve doğru yapılandırılması gerektiğini belirtti. Yakın zamanda yaşanan veri sızıntılarına da değinen Akkoyunlu “Verilerin kaybolma ihtimaline karşı şirketin iş sürekliliğini sağlayabilmesi için yedeklerini alternatif noktalarda bulundurması gerekiyor.” dedi. Şirketlerdeki en önemli güvenlik zafiyetinin insan hatası olduğunun altını çizen Akkoyunlu, bu nedenle çalışanlara yönelik güvenlik eğitimleri verilmesi ve yaşanabilecek felaket durumları için bir felaket senaryosu çalışmasının yapılması gerektiğini ifade etti.
“Polis Sizi Telefonla Aramaz!”
Etkinlikte konuşan Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun, günümüzde bilişim suçlarının çok yaygın olduğunu ve Türkiye’de bu alanda en çok kredi kartı kopyalama sorunuyla karşılaşıldığını söyledi. “Artık suçlar küresel olduğu için kişisel bilgileriniz çalındığında, iz sürülmesi daha zor olan derin internette dijital para karşılığında başka ülkelerden siber korsanlara satılıyor.” ifadelerinde bulunan Altun, resmi olmayan sosyal medya hesaplarında yazılanlara veya virüslü bağlantıların bulunduğu sözde hediye kampanyası içeren mesajlara kanılmaması gerektiğini belirtti. “Polis ya da hakim telefonla kimseyi aramaz.” diyen Altun, “Banka hesabınızda şüpheli hareketler var!” gibi çağrılara inanılmaması gerektiğinin altını çizdi.
Alanında Uzman İsimler Siber Güvenliği Anlattı
Etkinlikte Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu 2017 yılında gerçekleşen saldırılar ve trendlerden bahsederken, WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, katılımcılara uç birimde siber saldırılara karşı defansif stratejinin önemini aktararak, önemli ipuçlarını açıkladı. Veeam Türkiye’nin Satış Öncesi Yöneticisi Murat Açıncı, saldırılar sonrası yaşanabilecek veri kayıpları ve iş sürekliliğinin önemine değinirken, Veri Kurtarma Hizmetleri’nin Pazarlama Koordinatörü Kaman Şahan siber saldırı ve/veya fiziksel felaketlere karşı kurumlara ne gibi çözümler sunduklarını aktardı. İlhan & Duman Avukatlık Ortaklığı’ndan Av. Hatice Name Parlak Nisan ayında yürürlüğe giren KVKK ile birlikte her kurumun bilmesi gereken çalışmalar hakkında temel ipuçlarına dikkat çekti ve İsa Altun özellikle Türkiye’de yaşanan siber saldırı vakalarını katılımcılarla paylaşarak, yaşanabilecek zararın kurumlar tarafından önemsenmesini sağladı.
10 İlde Gerçekleşecek
Türkiye’nin her yerindeki bilişim profesyonellerini ve kurum yöneticilerini gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği siber riskler ve çözümleri konusunda bilgilendirmek, merak edilen konulara açıklık getirmek amacıyla dördüncü ayağı Denizli’de gerçekleşen Secure Day etkinliğinin her ay bir il olmak üzere, toplam 10 şehirde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2018, 14:53