Mudanya Devlet Hastanesi, dijital hastaneye dönüşüm

Mudanya Devlet Hastanesi, dijital hastaneye dönüşüm çalışmaları kapsamında Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli Sistemine (EMRAM) dahil oldu ve HIMSS EMRAM Level-6 belgesi almaya hak kazandı. Mudanya Devlet Hastanesi’nin uygulamaya başladığı EMRAM sayesinde hekimler ve hemşireler hastalarına ait bilgilere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan tablet üzerinden daha kolay ulaşabiliyorlar.

Mudanya Devlet Hastanesi, dijital hastaneye dönüşüm
banner98
 T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve ABD Merkezli Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) işbirliğinde yürütülen dijital hastane çalışmaları kapsamında, Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından yapılandeğerlendirmelerde, Mudanya Devlet Hastanesi’nin EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşıladığı ve pratikte başarılı bir şekilde gösterdiği belirtilerek Seviye 6 Hastanesi olarak tanınmaya hak kazandığı açıklandı.

Mudanya Devlet Hastanesi’ndeki dijital dönüşüm ve Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) çalışmalarını gerçekleştiren Prestij Yazılım’ın Genel Müdürü Halil Uzun, “Teknolojik araçların sağlık sektörüyle entegrasyonu, mobil sağlık araçlarının etkin kullanımı, büyük veri uygulamaları ile teşhis ve tedavi süreçlerinin yönetimi gibi uygulamalar ile artık dünya ile yarışabilir durumdayız”dedi.

Bursa’da ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde genç ekiple çalışmalarını sürdüren Prestij Yazılım’ın Bursa Mudanya Devlet Hastanesi yanı sıra, Konya Akşehir, Kırklareli’nin Vize, Pınarhisar ve Saray, Tekirdağ Şarköy, Siirt Kurtalan Devlet Hastanelerindeki dijital dönüşümü sağladığını da ifade eden Uzun, “Sağlık Bakanlığımızın e-dönüşüm çalışmaları ile birlikte bugüne gelinen noktada çok yol kat edildiği görülmektedir. Hastaya farklı sağlık komplekslerinde rahatça dolaşabilmesi ve sağlık verisini de yanında götürebilmesi için standartlara uygun altyapının sağlanması önem arz etmektedir. Hastanelerde kullanılan sistemlerin iyileştirilmesinden süreçlerin dijitalize edilmesine kadar hızlı bir süreç yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

HIMSS belgesi ile Hastanelerde neler değişiyor?

Hekimler ve hemşireler hastalarına ait bilgilere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan tablet üzerinden erişebiliyor. Bekleme ve yatış süreleri aza iniyor ve hastalara ayrılan vakit artıyor. Kâğıt ve röntgen filmi kullanımı azalmasından dolayı hastanelerde film ve kırtasiye maliyetleri asgari seviyeye düşüyor. Ayrıca radyolojik görüntüler CD ve dijital ortamlar üzerinden verileceği için çevre de korunmuş oluyor.

Hastalar için kullanılması zaruri tüm formlar dijital hale getirildiği için hem zaman hem de kağıttan tasarruf ediliyor. Elektronik sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesine imkân sağlanarak, hastaların tedavi süreçleri bir bütün olarak takip edilebiliyor ve teşhisten tedaviye kadar işlemler daha hızlı yapılabiliyor değerlendirmelerde doğrulukla birlikte kalite de artırıyor. 

Farklı ilaçların aynı anda uygulamasıyla ortaya çıkabilecek yan etkiler, karar destek sistemlerinin uyarılarıyla tespit edilebiliyor.

Dijital hastanelerde, hastanın herhangi bir ilaca alerjisi varsa bu ilacın uygulanması isteminde Karar Destek Sistemi ile uyarı verdiğinden hastaya yanlış ilaç uygulanması engelleniyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0