Kıdem maratonu başlıyor

Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca işçi ve işverenin merakla beklediği “kıdem tazminatı” konusunda taraflarla önümüzdeki hafta görüşmeye başlayacaklarını açıkladı

Kıdem maratonu başlıyor
banner98
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışma hayatına ilişkin gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Adil, hakkaniyetli ve sürdürülebilirliği büyük oranda kabul edilen bir kıdem tazminatı fonu oluşturulması ile ilgili henüz taraflarla bir görüşmeye başlamadıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Önümüzdeki hafta görüşmelere başlayacağız. Temel bakışımız, hassasiyetimiz işçinin alın terinin, hakkının korunabilmesidir. Bu sistem hem işçinin hakkını korur hem iş hayatını olumsuz etkilemez diye yapılan bir çalışma olacaktır. Şu anda en çok mağdur olan işçilerimiz oluyor. Kıdem tazminatından istifade etmiş olanlar ile edememişler olanlar arasında çalışanlar adına, işçi kardeşlerimiz adına bir kaybın olduğunu görüyoruz” dedi.

KAMU PERSONEL REFORMU
Kamu çalışanı memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi, alt hizmet alımları gibi karmaşık ve birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapının olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, “O sebeple başarabilirsek kamu çalışanı veya kamu personeli reformunu bir bütün olarak mevcut olan karmaşık yapının ilave kargaşasını ve karmaşıklığını arttıran değil, sistemi yeniden kurgulayan, A’dan Z’ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendirebilen bir yapıyı çalışıp da bir bütüncül bakışın ayaklarını doğru koyabilirsek çalışanımız da ülkede bu anlamda çok daha rahat edecektir.” diye konuştu.

365 BİN İSTİHDAM SAĞLADIK
Son üç yılda Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusundaki yolcuğundan rahatsız olan bir yapının siyasi istikrarı bozma gayretlerini, senaryolarını gördüklerini ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Siyasi istikrar ekonomik istikrarın en büyük lokomotifidir. Ekonomik istikrar ise büyümenin lokomotifidir. Büyüme ise istihdamı getirir. Bu zinciri bozmadığımız sürece Türkiye’nin geleceği bugünden daha iyi olacaktır. Her yıl 1 milyondan fazla gence veya insana istihdam alanı oluşturmamız gerekiyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 olan işsizlik oranı 10,2’ye çıktı. Bir artış var. Ama aynı döneme baktığımız zaman 365 bin daha fazla istihdam sağlamışız. Çünkü istihdama ciddi bir talep var.” 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0