Toplantı öncesi konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, bölgede yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, çözüm istedi. Bölgedeki su sorununun çözümü için Yiğitler Barajı’nın yapılmasını, KESİAD dernek merkezi için yer tahsisi, bölgede meslek lisesi kurulması, itfaiye araçlarının temini başta olmak üzere sanayicinin birçok isteğini sıralalayan Öztaş, Kemalpaşa Turgutlu demiryolu bağlantısının da kısa süre içinde hizmete girmesini beklediklerini söyledi. Yıldırım’a bölge sorunlarının ve çözüm önerilerinin yer aldığı dosya da sunan Öztaş, sorunlarının kısa sürede çözülmesini istediklerini vurguladı.
Öztaş’ın ardından kürsüye gelen Yıldırım ise sanayicinin sorunlarını yakından bildiğini belirterek, sorunların çözümü için her zaman elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.
Kemalpaşa’yı İzmir Limanı'na ve Türkiye’nin her yerine bağlayacak olan tren yolu bağlantısının kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Yıldırım, “Sorunların yazılı olduğu dosyayı peşin aldım. Ödemeleri taksitle yapacağız. Yiğitler Barajı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüştüm. Jeolojik yapı ile ilgili sorunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Tam teşekküllü bir itfaiyenin olmaması büyük bir eksiklik. Bunun kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Teşvikte yaşanan sıkıntı önemli bir konu. Ben de teşvik konusunda orta yolun bulunması kanaatindeyim. İzmir’in özel bir durumu var. Manisa’ya çok yakın. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın bu konuda bir önerisi var. Yorgancılar, İzmir’deki mevcut organize sanayi bölgeleri dolasıya kadar Manisa’daki aynı teşviklerin uygulanmasını öneriyor. Bu konuda başka formüller bulunabilir. Bu konudaki çalışmalar sürüyor. Bugüne kadar mesafe alınmadığı için bir şey söylemedim ama bu konudaki girişimlerim sürüyor. Kemalpaşa’ya 3 milyon metrekare alanda lojistik köy kuruyoruz. Kemalpaşa’yı demiryolu ile yapımı süren Çandarlı Limanı’na bağlayacağız. Ara eleman sorununun çözümü için de Kemalpaşa’ya meslek edindirme merkezi açacağız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde kapısının 7 gün 24 saat açık olacağını, İzmir’in sorunlarının çözümü için Ankara’da kentin sesi olacağını anlatan Yıldırım, “Bütün işlerin takipçisi olacağım. İzmir’in kalkınması, istihdamının artması demek Türkiye’nin ekonomisinin büyümesi kalkınması demek. İzmirsiz Türkiye fotoğrafının eksik kalır. Son 10 yılda İzmir Türkiye’nin ritmine ve gelişimine tam ayak uyduramadı, Bunun nedenlerini aramamız gerekiyor. Bunun zararlarını tüm İzmirliler ödüyor. İzmir Türkiye’ye ihracatı öğreten kent ama bugün ihracatta Bursa ve Kocaeli’nin bile arkasında kalmış durumda. İzmir hak ettiği yerde değil. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. İzmir’nin potansiyeli çok yüksek. Yatırımcıları yıldıran, işleri zorlaştıran değil, kolaylaştıran olacağız. Bugüne kadar hiçbir sorunu halının altına süpürmedim. Kendi konumla ilgili olanları hemen çözmeye çalıştım. Diğer konularda da inisiyatif alarak çözüm için aktif rol oymadım. Bana sürekli ‘belediye ile işimiz görülmüyor, ruhsat ve izin alamıyoruz’ gibi şikayetler geliyor. Belediye başkanlığını temsil makamı olarak görmüyorum. Toplumun herkesimin sorumlusu olarak çalışacağım. Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.
Yıldırım konuşmasının ardından sanayicilerden gelen soruları da yanıtlarken, Bornova’daki çimento fabrikalarının halk sağlığını tehdit ettiğini yönündeki eleştirilere ise ‘hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir’ diyerek yanıtladı.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 12:56