Birçok farklı okullarda okudum, Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Sosyal Bilimler Bölümü, İlahiyat Önlisans, şuanda Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 4. sınıftayım. Aynı zamanda Erciyes Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı’nda da yüksek lisans yapıyorum. Ders dönemimiz bunda da bitti. İnşallah tezimi hazırlayarak buradan da nasip olursa mezun olacağım” dedi. İdealinin İlahiyat Fakültesi’nde hocalık yapmak olduğunu dile getiren Osman Çamur, “İdeal olarak benim arzuladığım ve varmak istediğim nokta ilimle içli dışlı bir insan olmaktır. Bu ilmi de insanların kullanımına sunmayı arzuluyorum. Allah rızası için ilim talep etmeyi arzuluyorum. Hedefim budur. İnsanların da benim bilgimden faydalanmasını istiyorum. Bu anlamda idealim İlahiyat Fakültesi’nde hocalık yapmaktır. 30 yıldır diyanet mensubuyum. Ama bundan sonraki memuriyet anlamındaki hizmetimi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak sürdürmek istiyorum. Mücadelem bu yöndedir” ifadelerini kullandı. Öte yandan Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olduğunu ifade eden Çamur, yayınlanmış 5 adet kitabının bulunduğunu söyleyerek, “Sosyal aktivitelerimiz farklı alanlarda bulunmaktadır. Eskiden beri var ve devam ediyor.
İnşallah sağlığımız ve ömrümüz oldukça da devam etmeyi istiyorum. Türkiye Yazarlar Birliği üyesiyim. Bu anlamda yayınlanmış kitaplarım bulunmaktadır. Şuanda da yayına hazır hale getirmeye çalıştığım 2 tane eserim bulunmaktadır. İnşallah yakın zamanda okuyucularla buluşturacağız. Uzun süre tekvando sporuyla ilgilendim. Bu sporun öğrenciliğini, hocalığını ve hakemliğini yaptım. Tabi yaşımız gereği bu işten emekli olduk. Yaklaşık 9 yılda sendika yöneticiliği yaptım. Bunu da geçtiğimiz dönemde Nisan ayı sonu itibari ile bıraktım. Gönüllü kültür teşekkülleriyle beraber çalışıyoruz. Kitaplarımı ve eğitimimi tamamlamaya devam edeceğim. Gazali Eğitim Kültür ve İlmi Araştırmalar Derneği’nde de faaliyetlerimize başladık. İnşallah ömrümüz oldukça insanların ve Allah’ın razı olacağı şekilde hizmet etmeye gayret edeceğiz. Türk Sanat Musikisi bölümünde uygulamalı alanda eğitim aldığımı gösteren bir sertifikam var. Ney üfleme eğitimiyle ilgili bir sertifikam var. Sakarya Üniversitesi’nin düzenlediği seçmeli din eğitimiyle alakalı bir sertifika bulunmaktadır" diye konuştu.
ÇAMUR: “YÜKSEK LİSANSTA TEZ DÖNEMİNE GEÇECEĞİM”
Çamur, yüksek lisans eğitiminin devam ettiğini söyleyerek, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ndeki Sosyal Bilimler bölümüyle alakalı eğitimimin diploması, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne bağlı İlahiyat Önlisansıyla ilgili bir diplomam bulunmaktadır. Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği ile ilgili bir diplomam bulunmaktadır. Mesleki alanda alan dışı bir eğitim olmasına rağmen faydalandığım bir eğitim olan Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünün mezuniyetini gösteren bir diplomam var. Çeşitli katıldığım kurslarda yabancı dille alakalı, farklı eğitimlerle alakalı sertifikalar bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı yüksek lisans eğitimini hala sürdürmekteyim. Bu ay içerisinde inşallah bu eğitimlerin ikisini hemen tamamlamış olacağız. Yüksek lisansta da tez dönemine geçmiş olacağız” dedi.