11 yaşındaki Hasan artık yürüyor

11 yaşındaki Hasan Korkmaz, 11 yıllık tedavinin sonucunda artık yürüyor.

11 yaşındaki Hasan artık yürüyor
banner98

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Anomali olarak doğan ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren 11 yaşındaki Hasan Korkmaz, 11 yıllık tedavinin sonucunda artık yürüyor.

11 yıl önce dünyaya anomali olarak gözlerini açan ve hayatı boyunca bir dizi ameliyat geçiren Hasan Korkmaz Medical Park Gebze Hastanesinde geçtiğimiz yıl geçirdiği son ameliyattan sonra yürümeye başladı.

Medical Park Gebze Hastanesinde görev yapan, Uzman Dr. Mustafa Çakır, Uzman Dr. Abdullah Bilge ve Uzman Dr. Cengiz Çabukluoğlu gözetiminde tedavisi devam eden Hasan Korkmaz 11 yıllık tekerlekli sandalye mahkûmiyetini, hastane koridorlarında yürüyerek ve çok sevdiği futbol topunu kucağına alarak sonlandırmanın sevincini yaşadı.

Anne Şerife Korkmaz, ‘’Her çocuk engelli olabilir. Biz aileler olarak onlara destek vermeliyiz. Yanında olduklarımızı hissettirmeliyiz. Doğduğu günden bu yana bir dizi ameliyat geçirdi ve hiç yılmadı. Birlikte okula gidiyoruz, arkadaşları tarafından çok seviliyor. Artık futbol oynayabilecek ve yüzebilecek" dedi. Hasan ise çok mutlu olduğunu belirtti.

Hasan Korkmaz’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Uzman Dr. Cengiz Çabukluoğlu, "Hastamızda doğumsal tibia agenezi (kaval kemiğinin doğuştan olmaması) problemi mevcut olup bu hastalık çok nadir görülmesine rağmen tedavisi çok zor olan ve uzun süre gerektiriyor. Hasan çok istekli ve gayret gösteren bir hasta olarak bize çok yardımcı oldu. İlk operasyonunda sol bacağı için fibula dediğimiz kaval kemiğin yanındaki kemik tibia denilen kaval kemiğin yerine taşındı bu ameliyatta fibulanın diz ve ayak bileğinin ortasına taşımak çok zor olmasına rağmen ameliyatı başarılı geçti ve şu anda sol bacağına basarak destekle yürüyebiliyor. Biz hastamızın desteksiz yürümesini amaçlamış olup, Hasan, anne-babası ve ortopedi grubu olarak oluşturduğumuz konseyde ameliyatına karar vererek ameliyatını başarıyla tamamladık. Şu anda ayak bilek ve diz eklemi arasında uygun olan pozisyona fibula denilen ince kemiği taşıdık. Bundan sonra fibula kemiği denilen ince kemiğin kalınlaşarak tibia (kaval kemiğin ) taşıması gereken yükü taşıyabilecek kalınlığa ulaşmasını bekliyoruz. Bu süre ortalama 6 - 8 ay sürdü ve breys dediğimiz bacak kalıplarıyla tedavimiz tamamlandı, Hasan ikinci bir kişiye ihtiyaç duymadan yürüyebiliyor ve ihtiyaçlarını karşılaya biliyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0