Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, “Erbakan hocamız vefatının 3. senesi nedeniyle bir aradayız. Onu hasret duygularıyla anmak için bir aradayız. Böyle anlamlı bir günde konuşmak benim için çok anlamlı bir gündür. Erbakan hoca ile üniversitede tanıştım. Üniversitede başlayan iyi günde, kötü günde 66 yıl birlikte olduk. Erbakan hoca kim? Hangi dava için çile çekmiş? Erbakan hocamızın çocukluğundan itibaren hayat çizgisine bakalım. Adım adım liderliğe yükselmekte olduğunu görürsünüz. Eğitim hayatı okullarda hep birincilikle geçti. Üniversiteden birincilik ile mezun oldu. Bu başarıların temelinde muhteşem zeka ve hafızası sabrı ve azmi vardır. Erbakan hocamız çok iyi bir İslami terbiye almıştır. Netice olarak hocamız hayatını İslam’a adamış bir mümindir. Erbakan hocanın davası neydi? Hocamız hiçbir zaman çirkin siyaset yapmadı. O cihat ruhuyla tanındı. Merhum hocamız yaşanabilir bir Türkiye için, cihat farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne katan bir liderdi. Netice olarak kabiliyetli bir ilim adamıydı. Erbakan hocamızın en büyük özelliklerinden birisi de cesareti ve mücadeleciliğidir” diye konuştu.
“Bu salona baktığımda binlerce açmış çiçek görüyorum” diyen Kutan, “Bu ilk açan çiçeği Erbakan hocaya borçluyuz. Erbakan hocamız imkansızlık içerisinde il ve ilçeleri geziyordu. Erbakan gençlere gelişmeleri yönünde hep destek oldu. Refah Yol Partisinin kapatma davası 1997 yılında başladı. İddianame hazırlandı. 16 Ocak 1998’de Anayasa Mahkemesi Refah Partisini kapatma kararı verdi. Bende huzurlarınızda Erbakan hocamıza sesleniyorum; ‘rahmetli hocam seni seviyoruz’ Fazilet Partisi de aynı anlayışla kapatıldı. Partimiz kapatıldı ama asla yenilmedik” şeklinde konuştu.
Kutan ayrıca, “Bu partiler niçin kapatıldı? Uydurma iddialar ile kapatıldı. Erbakan hoca hiçbir siyasinin görmediği zulümlere maruz kaldı. Erbakan hoca 12 Eylül 1980 darbesinin ardından tutuklanarak, yaklaşık 1 yıl tutukevinde kaldı. Sonunda 4 yıllık hapis cezasına çarptırıldı ve sonra dava bozulunca beraat etti. Yakın tarihin en başarılı hükümet dönemi post modern darbe ile yıkıldı. 1960’dan itibaren bir sürü darbe gördük. Bu darbeler arasında en zararlı ve utanç verici olan 28 Şubat darbesiydi. Bu darbenin aktörleri ülkede güçlenen İslamlaşmayı büyük bir tehlike olarak gördüler. Erbakan hocanın yaptığı çalışmaların başarılı olduğunu görünce hocayı hedef haline getirdiler” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 23:31