Malçlı Çilek Bahçeleri Göz Kamaştırıyor

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde devlet destekli başlatılan “Malçlı Çilek Bahçesi Projesi” kapsamında kurulan çilek tarlarından alınan mahsuller göz kamaştırdı.Pazaryeri Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer...

Malçlı Çilek Bahçeleri Göz Kamaştırıyor
banner98
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde devlet destekli başlatılan “Malçlı Çilek Bahçesi Projesi” kapsamında kurulan çilek tarlarından alınan mahsuller göz kamaştırdı.
Pazaryeri Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, tarlaları gezerek çilek üreten çiftçilerden mahsuller hakkında bilgi aldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, proje hakkında yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi ile bu projenin devamını getireceklerini, bu yıl çiftçiye katkı payının yüzde 50 olması halinde daha fazla üreticiye hizmet etme şansını bulacaklarını söyledi. Çalışan çiftçiye kendilerinin de destek vereceğini ifade eden Yıldız, “İnşallah Bilecik’te alternatif ürünlerimizin geliştirmek için sadece Pazaryeri’nde değil şehrimizde de alternatif ürünlerimizin geliştirilmesi için hem yerel siyasetle, hem de bürokrasiyle iletişim halinde olup güzel bir diyalog içerisinde en güzelini yapmaya çalışacağız. Şuanda Pazaryeri’nde 21 dekar çilek yeni başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sayıyı arttıracağız. Bu sene çiftçimiz buradan ekmek yediğini görür ise diğer çiftçilere örnek olacak ve bu ister istemez zorlayacaktır. Arazinin yüzde 40’ını vatandaş yüzde 60’ını İl Özel İdaresi karşılıyor” dedi.
Pazaryeri Kaymakamı Vekili Eyüp Kaykaç ise, Bursa’nın İnegöl ilçesi Kurşunlu köyünde bu çileğin üretildiğini, Pazaryeri’nde de üretilebileceğini düşünerek projenin hayata geçtiğini kaydetti. Bu doğrultusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile görüşerek projeyi başlatmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini aktaran Kaykaç, ”Müdürümle ve daha sonra buradaki çiftçilerimizle konuştuk. Çiftçimizi ikna etmek zor oldu. Köy köy gezerek çiftçimizi ikna etmeye çalıştık. Ancak köylü kendi gözüyle görüp para kazanmadığı bir şeye emek vermiyor. İlk başta yüzde 100 mü versek, kendimiz mi ekip biçsek diye düşündük, ama köylümüzün görüşü Anadolu insanının kültürü şudur; para vermediği bir şeye değer vermez. Biz de dedik ki, en azından devletin verdiği yatırım boşa çıkmasın. Bu yatırımları yaptık. Geçen bir kadın önümüzü kesti ve ’Kaymakam bey ben bu projeden hac paramı çıkardım, sağ olun’ dedi. Şuanda iyi para yapıyor. Kilosu 5 TL ve aynı zamanda Kurşunlu’daki çilekten daha güzel. Çünkü bizim fidelerimiz yedi veren tadı ve aromalı. Biz ektikten 4-5 ay sonra ürünleri aldık ve hala da alıyoruz" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0