Biyoteknik Mücadele Bileşenleri Kahramanmaraş’ta Buluştu

Biyoteknik mücadele bileşenleri, Kahramanmaraş Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştiririlen panelde biraraya geldi.Saffron Otel’de düzenlenen panele 25 ilden yaklaşık 750 kişi katıldı. Panelde “Bitki...

Biyoteknik Mücadele Bileşenleri Kahramanmaraş’ta Buluştu
banner98
Biyoteknik mücadele bileşenleri, Kahramanmaraş Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştiririlen panelde biraraya geldi.
Saffron Otel’de düzenlenen panele 25 ilden yaklaşık 750 kişi katıldı. Panelde “Bitki Sağlığı Uygulamalarında Biyoteknik Mücadele",“Konu Bazlı Biyoteknik Mücadele Uygulamaları” konularında sunumlar yapıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, bilindiği gibi biyoteknik mücadele zirai faaliyetler içerisinde ilaç kullanımını, Pestisit kullanımını azaltıp daha doğal yollarla böceklerle mücadele etmeyi sağlayan bir yöntem olduğunu belirterek, "2015 yılından sonra ilimizde biyoteknik uygulamaları ile ilgili çok önemli gelişmeler olacağını düşünüyoruz"dedi
Kahramanmaraş Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Biyoteknik Mücadele Uygulamaları ve Yeni Yaklaşımlar Paneli için 25 İlden gelen tarım çalışanları, akademisyen ve ilgili firma yetkilileri, panelin ikinci gününde Göksun’a gelerek bahçe uygulamaları gerçekleştirdi. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve konuklar ilk önce Göksun Adatepe barajını ziyaret ettiler. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve konuklar daha sonra Göksun Çardak mahallesinde bulunan elma bahçesine geldiler. Katılanlara Göksun elması ikram edildi. Elma bahçesinde çiftçilere Biyoteknik Mücadele Uygulamaları ve Yeni Yaklaşımlar Uludağ Üniversitesinden Doç.Dr. Orkun Barış Kovancı, Eğridir Bahçe Kültürleri Araştırmadan Dr. Mesut İşçi tarafından bilgiler sunuldu. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan her biri neredeyse 1 kilogram gelecek olan Göksun elması ile konuklara ve basına, Göksun elmasını anlattı.
Biyoteknik alanda Adana ilinin pilot bölge seçilmesi ve Kahramanmaraş’ta da bu uygulamanın başlatılmasının sevindirici olduğunu söyleyen vatandaşlar, biyo teknik mücadeleyi her bakımdan destekleyeceklerini belirttiler. Göksun Çardak mahallesinde elma bahçesinde fenomon dispanseriyle uygulama yapan teknik bilir kişi, dikkatle izlenildi. Ayrıca vatandaşlar biyoteknik mücadele hakkında uzmanlardan uygulamalı olarak bilgi aldılar. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, uzmanlardan biyoteknik mücadele konusunda bilgi alırken misafirlerine Çardak elması ikram etti.
Göksun, Çardak Mahallesi Bahçe toplantısına Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt, Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, Uludağ Üniversitesinden Doç.Dr. Orkun Barış Kovancı, Eğridir Bahçe Kültürleri Araştırmadan Dr. Mesut İşçi ve Bornova Zirai Mücadele Araştırmadan Dr.Tülin Kılıç ve üreticiler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 04:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0