Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü, Yunus Emre Mahallesi'nde yol kenarında yaralı bir kedi olduğu bilgisi üzerine bölgeye gitti. Yaralı kediyi alan Tülücü, tedavisi için hemen veteriner hekime götürdü. Özel bir veteriner kliniğinde cerrahi müdahalede bulunan yaralı kedinin kesik olan ön iki ayağı sargıya alınarak Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.
Bu arada kedinin rahat hareket edebilmesi ve karnını kolaylıkla doyurabilmesi için dört tekerlekli oyuncak arabadan geçici olarak ayak yapıldı. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kedinin ilerleyen günlerde Eskişehir'de bir hayvansever tarafından yaptırılacak olan 'Ortez' bacağına kavuşacağını söyledi. Yaralı kedinin bu konuda duyarlı olan vatandaşlar tarafından bulunup, HAYTAP yetkililerine ulaştırıldığını ve konunun kendilerine intikal ettirildiğini söyleyen Kadir Kara, "Belediyemiz veteriner hekimleri tarafından iki ön bacağı kopmuş olan bu kedimize üç saat süren bir operasyonla cerrahi müdahale yapıldı ve onun neticesinde bu kedimizin acısı kısmen de olsa dindirilmeye çalışıldı. Basit bir şekilde tekerlek sistemi yaparak yaşamını idame ettirebilmesi noktasında bir müdahalede bulunuldu. Önümüzdeki günler içerisinde bu konuda tekerlekli bacak anlamına gelen bir ortez getirttireceğiz. Bu sayede kedimiz yaşamını ortez bacak sayesinde idame ettirecek halde olacak. Bu konuda öncelikle bu müessif hadiseden dolayı üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Yerel yöneticiler olarak bu şehirde nefes alan her canlıdan sorumluyuz. Bu bağlamda da bu kedimizin yaşamını devam ettirebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çaba sarf edeceğiz" dedi.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Nevin Tülücü ise, "Ön kolları kökünden kesilerek yolun kenarına atılmış kedi yavrusunu bulduk. Hemen acil müdahalesini yaptırdık. Barınağımızda her gün tedavisi, bakımı yapılacak ve ilerleyen günlerde protez bacaklar takılacak. Hayvanlara işkence ederek ölümüne sebebiyet verenin veya işkence edenin kabahatler kanununa göre değil de Türk Ceza Kanunu’na göre cezalandırılmasını istiyoruz. Hayvanlara eza yapanlar şuanda kabahatler kanununa göre iki yılla yargılanmakta ve oda para cezasına çevrilmekte. Biz kanunun TCK'ya alınmasını ve canlılara işkence yapanların üç yıl cezayla yargılanmasını istiyoruz. Bir hayvana eziyet eden evindeki ailesine de ediyordur. Kanun korkusu olmazsa başkalarına da işkence eder" diye konuştu.
Kediye tıbbi müdahale yapan Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise şunları söyledi:
"Kedi bulunduğunda yaralarının yaklaşık üç günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü bacaklarda çürümeler başlamıştı. Kedimiz ameliyatından sonra başını yerden kaldıramıyordu. Biz geçici olarak dök tekerlekli bir sistem yaparak başını yerden uzaklaştırdık. Yoksa bir sürüngen gibi yerde sürünüyordu. Bu şekilde de yaşaması zor olduğu için böyle bir sistem uyguladık. Kedimiz şuanda çok rahat."