AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, Blokzincir İstanbul Programı'nda konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, Blokzincir İstanbul Programı'nda konuştu
banner98

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, merkeziyetsiz, şeffaf ve güvenli veri tabanları sunmak üzere tasarlanmış yeni teknoloji sayesinde, yeni bir güven yapısının tesis edilebileceğini belirterek, "Birçok ticari işlem, artık aracı kurumlara gerek kalmadan, doğrudan taraflar arasında, güvenli ve şeffaf bir şekilde gerçekleşebilecek ve kayıt altına alınabilecek." dedi.

İleri, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığınca İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda düzenlenen Blokzincir İstanbul Programı'nda konuştu.

Programa, dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelen ve her biri blokzincir teknolojileri alanında uzman isimlerin katıldığını ifade eden İleri, katılımcılarla birlikte bu teknolojiyi ve özellikle internet yapısında dünya çapında tetikleyebileceği önemli dönüşümü, bu dönüşümün değişik sektörlerde sebep olabileceği köklü değişiklikleri, sürecin olası regülatif boyutlarını ve Türkiye Yüzyılı yolunda yürüyen ülke için ne ifade ettiğini konuşacaklarını anlattı.

Dijital dönüşüm sürecini ve bu sürecin etkilerini değişik platformlarda konuştuklarını, özellikle Türkiye'nin bu alanlardaki atılımlarını değerlendirdiklerini dile getiren İleri, 1990'ların başından itibaren hızla hayata giren internet ve dijital iletişim teknolojileri ve bu teknolojilerle adeta bir eşgüdüm içerisinde, yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut bilişim, veri bilimi gibi alanlarda teknolojik atılımların hayata geçtiğini kaydetti.

İleri, 2008'den itibaren, yoğun şekilde hayata giren, önceleri daha çok kripto paralarla anılan ancak kullanım alanı çok daha geniş imkanlar sağlayacak blokzincir teknolojilerinin, insanlık için küresel ticarette, finansal sistemde, iş yaşamında hatta devlet işleyiş ve ilişkilerinde köklü değişiklikleri tetikleme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merkeziyetsiz, şeffaf ve güvenli veri tabanları sunmak üzere tasarlanmış bu yeni teknoloji sayesinde yeni bir güven yapısı tesis edilebilecek. Birçok ticari işlem, artık aracı kurumlara gerek kalmadan, doğrudan taraflar arasında, güvenli ve şeffaf bir şekilde gerçekleşebilecek ve kayıt altına alınabilecek. Tedarik zincirinden sağlık sektörüne, imalat sanayisine, veri yönetimine yeni bir dönem getirecek. Belki de her şeyden önemlisi internet yapısı güçlenecek ve daha güvenilir bir hale gelecek, yeni ve daha güvenilir teknolojik imkanlar ortaya çıkacak."

- "Ciddi bir yerlilik ve millilik oranı yakalandı"

Ömer İleri, geçen yaklaşık 20 yılda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milli teknoloji hamlesi ve destekleyici programlarla Türkiye'nin dijital ekosisteminin yapıtaşlarının titizlikle yerlerine yerleştirildiğini ve ülkenin bu alanlarda liderlik konumuna gelme istikametinde önemli mesafe aldığını ifade etti.

Artık savunma sanayisinden uydu teknolojileri ve elektrikli otomobile kadar geniş yelpazede ciddi bir yerlilik ve millilik oranı yakalandığına işaret eden İleri, "Geldiğimiz noktada Türkiye Yüzyılına hazırlandığımız bu süreçte özellikle savunma sanayisinde yakaladığımız ivmeyi yeni oluşan alanlara ve mecralara taşımak, bu alanlarda teknoloji geliştirmenin de ötesinde bize, medeniyetimize, yaşam biçimimize özgü kavramlar, iş modelleri ve ürünler tasarlamak gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu "Daha adil bir dünya" vizyonunun, daha adil teknoloji platformlarıyla sürdürülebilir olacağını vurgulayan İleri, iyi tasarlanmayan teknolojinin ancak eşitsizlik getireceğini, bunun güncel örneklerini de gerek millet gerek dünya olarak yaygın bir şekilde süregelen dezenformasyonla mücadele etme noktasında yaşadıklarını düşündüğünü belirtti.

- "Milletimizin bu atılımı gerçekleştirebilmesi, 'Dijital Seferberlik' ikliminde hareket etmesine bağlıdır"

AK Parti'li İleri, blokzincir teknolojilerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Blokzincir teknolojileri küresel olarak ticaret süreçlerini ve interneti kökten değiştirebilir. Bu kırılım noktası, Türkiye Yüzyılı yolunda, şüphesiz milletimize yenilikçi potansiyelini ortaya koymak anlamında önemli fırsatlar sunabilecektir. Türkiye'miz genç nüfus yapısı, yenilikçi iş kültürü, geçtiğimiz 20 yılda hayata geçirmiş olduğu dijital altyapısı ile bu süreçte dünyaya yenilikçi ve özgün tasarımlar kazandırmaya hazırdır. Milletimizin bu atılımı gerçekleştirebilmesi, şüphesiz milleti ve devletiyle, yasamasıyla yürütmesiyle, Teknofest kuşağı genciyle ve yaşlısıyla, tüm toplumumuzun bir 'Dijital Seferberlik' ikliminde hareket etmesine bağlıdır."

Ömer İleri, programda, Uzak Doğu, Kuzey Amerika, Avrupa ve Orta Doğu coğrafyalarından davet ettikleri, alanında etkin konuşmacılar ile akademisyenleri, kurumların üst düzey yöneticilerini, sektör temsilcilerini ve blokzincir teknolojilerine gönül vermiş üniversite kulüplerini buluşturduklarını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0