“Bankayız ve Başkayız” mottosuyla faaliyet gösteren ING Bank, TEMA ile yaptığı iş birliği ile Denizli’de ‘Turuncu Orman’ oluşturmak üzere harekete geçti. Çevrenin korunmasına katkı sağlayabilmek amacıyla Banka, kağıt tasarrufu için de düğmeye bastı. Buna göre, yıl sonuna kadar 10 milyon çıktı azaltımı yapmayı hedefleyen ING Bank, bir yandan çalışanlarını kağıt tasarrufuna yönlendirirken, bir yandan da müşterilerini kredi kartları için adreslerine gönderilen ekstrelerini e-mail yoluyla e-ekstre şeklinde almayı kabul etmeleri için teşvik edecek. Banka ayrıca yazıcıdan çok sayıda çıktı almayı gerektiren süreçleri sadeleştirilerek ve dijitale taşıyarak kağıt tasarrufunu arttırmayı planlıyor.
“Turuncu Ormanımızı, müşterilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte büyüteceğiz”
ING Grubu’nun, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde çevresel duyarlılığa öncelik verdiğini belirten ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, aynı duyarlılığın Türkiye için de geçerli olduğunu vurguladı. Abay, “ING Bank olarak, işimizi sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik çerçevesinde yürütmeyi taahhüt eden bir bankayız ve çevreyi korumak bu taahhüdümüzün önemli bir parçası” diyerek, şöyle devam etti: “Bu kapsamda kendi işimizde çevresel ayak izimizi minimumda tutarken, bankacılığın dönüştürücü rolü sayesinde müşterilerimizin de sürdürülebilir iş modellerine geçişlerine katkıda bulunuyoruz. Bugün ING Grubu sürdürülebilirlik alanında dünyada öncü bankaların en başında yer alıyor. Biz de bu ailenin bir parçası olarak Türkiye’de önemli adımlar atıyoruz. TEMA iş birliğinde oluşturacağımız Turuncu Orman’ı da bu adımlardan biri olarak görüyoruz.”
ING Bank Türkiye Hakkında:
ING Bank Türkiye, Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu, TÜSİAD STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics/Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Çalışma Grubu ve Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesidir. Aynı zamanda, Birleşmiş Miletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri imzacısı ve her yaştan kadını ve erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran Birleşmiş Milletler’in “HeForSHE” hareketinin destekçisidir. Türkiye’de yaklaşık 260 şubesi ile hizmet veren ING Bank’ın bankacılık stratejisi, Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesine paralel bankacılık yapmaktır. Bu kapsamda, ana odak noktası tasarruf ve inovasyondur. Lider tasarruf bankası olma konumlandırması paralelinde pazara sunduğu ürünlerin yanı sıra, modeli, uygulaması ve ölçümlemesi itibarıyla Türkiye’de ilkokul öğrencilerine yönelik tasarruf odaklı ilk ve tek finansal okuryazarlık eğitimi olan ‘Turuncu Damla’ sosyal sorumluluk programını yürütmektedir. Program 7 ilde, 236 okulda, 800 öğretmene ve 29.000’i aşkın öğrenciye ulaşmıştır. Diğer yandan, yeni dönem dijital bankacılığın liderleri arasında yer alma hedefinde olan ING Bank, bankacılık modelini her zaman, her yerde, kolay ve hızlı finansal çözümler sağlayan banka olmak üzerine geliştirmiştir. ING Bank “Eski Köye Yeni Âdet” sloganıyla inovasyona dayalı bankacılığını ön plana çıkarmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 01:39