Turkcell’den Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog projesine destek

Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog sergileri Turkcell desteği ile kalıcı müzeye dönüştü.Turkcell, engelli bireylerin yaşamlarına değer katmak, hayata aktif ve eşit katılımlarını sağlamak için ’Engel Tanımayanlar’ çatısı altında...

Turkcell’den Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog projesine destek
banner98
Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog sergileri Turkcell desteği ile kalıcı müzeye dönüştü.
Turkcell, engelli bireylerin yaşamlarına değer katmak, hayata aktif ve eşit katılımlarını sağlamak için ’Engel Tanımayanlar’ çatısı altında geliştirdiği ürün ve servislerin yanı sıra köklü ve kalıcı çözümler sunmak amacıyla yeni sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor. Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, toplumsal sorunlara çözüm sunabilmek için farkındalık yaratmanın önemine inanan Turkcell, İstanbul Social Enterprise, İBB ve Metro İstanbul  ortaklığıyla hayata geçirilen “Karanlıkta Diyalog” sergisini , “Sessizlikte Diyalog” sergisinin de eklenmesiyle “Turkcell Diyalog Müzesi” adı altında kalıcı bir müze haline getirdi. 2014 yılı itibariyle Turkcell desteğiyle Karanlıkta Diyalog sergisine ev sahipliği yapan müze, Eylül ayı itibariyle “Sessizlikte Diyalog” sergisinin de dahil olmasıyla ziyaretçileri görme ve işitme engelli rehberler eşliğinde farklı bir dünyaya taşıyacak.
“Amacımız, empati ile önyargı duvarlarını ortadan kaldırmak”
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, projenin geldiği aşama ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Destek verdiğimiz Turkcell Diyalog Müzesi ile engelli olmayan bireylerin, farkındalığın da bir adım ötesine geçerek empati kurmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. ‘Engel Tanımayanlar’ çatısı altında bugüne dek ürettiğimiz pek çok yenilikçi çözüm ve projeden biri olan Turkcell Diyalog Müzesi ile engellilerin dünyasının deneyimlenmesi ve konulara ortak bakış ile yaklaşılabilmesi en büyük hedefimiz. Bir iletişim şirketi olarak her alanda iletişimi sağlamak bizim misyonumuz. Bu müze ile de önyargı duvarlarını kırarak iletişim dili birbirinden farklı olan engelli ve engelsiz bireylerin diyalogunu geliştirmiş oluyoruz.
Kalıcı çözümler için çalışıyoruz
Turkcell olarak engelli alanında yaptığımız tüm çalışmalarda sürekliliği olacak çözümler sunmaya önem veriyoruz. Engelli çocukların eğitimi ve istihdama yönelik gelişimleri için hayata geçirdiğimiz “Engelsiz Eğitim Programı”, engellilerin sosyal hayat katılımlarını sağlamak için geliştirdiğimiz “Hayal Ortağım Uygulaması” gibi farklı projelerle konuya odaklanıyor birden fazla alanda fayda sağlamak için çalışıyoruz. Bugün Diyalog Müzesi’nde görme ve işitme engelli rehberlerimiz desteğiyle yönümüzü bulabildik ve dünyaya farklı bir bakış açısı kazandık. Biz de bu yaklaşımla yola çıkarak tüm projelerimizde engel sahibi kişilerle çalışarak bir çeşit rehberlik alıyor ihtiyaçları doğru belirleyerek kalıcı çözümler sunuyoruz. Amacımız mobil teknolojilerimizi iletişimin imkanlarıyla birleştirerek sağlayacağımız faydaların engellilerin gözleri ve kulakları olmasıyla, onların topluma katılımları konusunda en önemli destekçileri olmak.
Asıl kahramanlar engelli rehberlerimiz
Turkcell Diyalog Müzesi’nin kahramanlarının görme engelli ve işitme engelli rehberler olduğunu ve ilk kez Türkiye’de bir metro istasyonunda bu kapsamda bir müze hayata geçtiğini söyleyen İstanbul Social Enterprise Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hakan Elbir, “Tamamen karanlık ve sesten izole olarak yaratılan ve hayatın farklı kesitlerinin deneyimlendiği bu iki ortamda, insanların ‘ötekileştirme’, ‘birbiriyle iletişim’ ve ‘karşısındakini dinleme’ konularında düşünmeleri ve devamında farkındalıklarını hayata geçirmeleri, aksiyon almaları hedefleniyor. İstanbullular, Doğa ve Park Alanı Taksim Tarihi Tramvayı, Vapur yolculuğu gibi gündelik hayatta bulunduğumuz yerleri Karanlıkta Diyalog’da tamamen karanlıkta deneyimlerlerken, özel bölümlerden olus¸an Sessizlikte Diyalog’da ise yüz ifadelerini ve vücut dilini nasıl etkin kullanabileceklerini, is¸itme dıs¸ındaki duyularımızla neler bas¸arabilecegˆimizi görecekler. Bugüne dek müzemize 100 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Ziyaretçilerin yüzde 67’sinin 18-25 yaş aralığında olması gençlerin ne kadar ilgili olduklarını gösteriyor ki bu da bizi ayrıca mutlu ediyor.
Projemiz bu güne kadar 30’un üzerinde engelliye iş olanağı sağladı. Hedefimiz, Turkcell’in desteği ile kalıcı Diyalog Müzesi’ni hayata geçirerek, empati, ayrımcılık ve duyuların keşfi gibi konularda küçük yaştan itibaren farkındalık oluşturabilecek ve tıpkı Avrupa’nın belli ülkelerinde olduğu gibi eğitim müfredatına dahil olabilmek”.
Bu Maça Gözü Kapalı Girilir
Açıklamaya göre, Turkcell’in Engel Tanımayanlar çatısı altına Görme Engelliler Spor Federasyonu’na verdiği destek, sergi kapsamında yeni bir boyuta taşınıyor. Yeni eklenen “karanlıkta şut atma” bölümü ve dünyada bir ilk olan “Turkcell-Bu Maça Gözü Kapalı Girilir” deneyim alanı, görmeden futbol oynamanın ne anlama geldiğini katılımcıların bizzat yaşamasını sağlıyor. İsteyenler, maçı dışarıda bulunan tribünlerden izleyebiliyor. Deneyim alanında önümüzdeki dönemde üniversiteler arası özel turnuvalar düzenlenmesi hedefleniyor. Bu alandan elde edilecek gelirin bir bölümü, Görme Engelliler Spor Federasyonu’na bağışlanıyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0