Çay Tv’de her hafta Perşembe gecesi 21:30 ile 23:30 saatleri arasında canlı olarak yayınlanan ''GENÇLERLE İNCE BAKIŞ ''programının bu haftaki konuğu MEMUR-SEN Bursa İl Başkanı Numan Şeker oldu.
Bursa'da 13 yıldır başarılı bir şekilde sendika başkanlığı yapmış bir isim Numan Şeker.
Tabiri caizse atom karınca gibi her an her yerde olan ve gündemi iyi takip eden bir Başkan olduğunu iletelim.
İşte bu kapsamda bu hafta idrak ettiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü Özel Yayını ile eğitim sistemi ve öğretmenlerimizin sıkıntılarıyla ilgili özel bir program gerçekleştirmiş olduk.
İşin açıkçası çokta iyi oldu.
Başta MEMUR-SEN Bursa İl Başkanı Numan Şeker'e iktidar partisine verilen destekle ilgili izleyicilerden ciddi şikâyetler geldi.
Başkan Şeker bu eleştirilere katıldığını ama yeri geldiğinde hükümeti en çok eleştiren sendikanın kendileri olduğunu belirtti.
Başta eğitim sistemindeki çarpık uygulamalar olmak üzere her gelen Milli Eğitim Bakanı’nın kendi sistemini uygulama yoluna gittiğini ve bu noktada en çok zarar gören kişilerin öğrenciler ve öğretmenler olduğunu söyledi.
Aslında Başkan Şeker’in sendika olarak, özellikle hükümetin eksik gördükleri sorunlarını özgürce gündeme getiren başarılı Başkanlardan birisi olduğunu iletelim.
Gelelim Eğitim sistemimize ......
Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dönem dönem eğitimde başarılı olamadık çıkışları da oldukça önemli.
Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılığı televizyon programında özellikle TEOG sisteminin kaldırılması gerektiğini söylemesiyle her ailede bundan sonra ne olacak sorusunu gündeme getirmişti.
Aslında Eğitimde ne kadar başarısız olduğumuzun göstergesi de yaşanan sorunların, çözümlerinin olmamasıydı.
Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin yarınını nasıl seçecekleri belli değil.
Malum isminde Milli kelimesi olan iki Bakanlıktan birisi de Milli Eğitim Bakanlığıydı ama maalesef Milli olan bu Bakanlık gençlere nasıl hayata tutunacaklarını ve ileride hangi meslekleri seçmelerine dair eğitim veremiyor.
Tabiri caizse şaşkın ördekler gibi yeni nesil öğrencilerimiz.
Bence konuyu çözmek çok kolay ama çözülmesi isteniyor mu ona bakmak lazım.
Yine bu dediklerime örnek olarak ülkemizde Milli değerlerimize sahip çıkma noktasında Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı döneminde Faruk Çelik önemli açıklamalarda bulunmuştu.
Ülke genelinde çalıştaylar yaparak çiftçilerin dilek ve temennilerini dikkate alarak Milli Tarım projelerini açıklamıştı.
Başta et üretiminden, buğdaya ve yöresel bazda üretim noktasında önemli kararlar alınmıştı.
İşte bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığından da, Milli projelerin bir an önce başlatılmasını bekliyoruz.
Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda ilerleyen yıllarda hala ona uygun bir bölüme gitmediğini görmekteyiz.
Hatta bu uygulama öyle olmalı ki lise çağına gelen öğrencilerimizin gelecek kaygısı olmaması lazım.
Bu kapsamda Milli Eğitim’de taraflardan görüşler alınarak başta sendikaların, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerinde görüşleri alınarak yeni sisteme geçişlerin başlaması gerekmekte.
Yoksa bizim ülkemizde fizikte veya kimyada Nobel ödülü alacak bilim adamlarını bulmakta çok zorluk çekeceğiz.
Bakın size yine başka bir örnek vereyim.
Gelelim ismi yine Milli olarak başlayan Milli Savunma Bakanlığının yaptığı başarılı işlere.
Millileşme noktasında ülkemizde savunma sanayisinde silahtan, uçağa her alanda Milli olmak noktasında önemli başarılar sağlandı.
Ama gelin görün ki Milli Eğitimde hala başarılı bir adım atılamadı.
Hatta 400 bin atanamayan öğretmeni üniversitelerden mezun ederek ne kadar gülünç bir şekilde dünyaya rezil olduğumuzu da görmekteyiz.
Artık 2000’li yıllarda arz talep noktasında nüfusa uygun olarak öğretmenlerimizin mezun olduğu, sonrasında da iş sıkıntısı olmayan bir siteme acil geçilmesi gerekmekte.
Evet 2 saatlik canlı yayında Memur-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker ile önemli konuları gündeme getirdik.
Bizlerde değerli Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.
Bizlerde 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesi ile başta çok değerli ilkokul öğretmenim Bursa'da yaşayan Metin Tokat'ın ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlarım.
İnşallah Milli Eğitimdeki bu plansız ve programsız uygulamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme alarak yeni nesillerin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim almasının önünü açtı.
Uluşehir’de neden Turizm Fakültesi yok?
Osmanlıya başkentlik yapmış bir şehirde yaşıyoruz.
Özellikle turizm şehri olarak ta önemli değerlere sahip bir şehirdeyiz.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’dan çok değerli bir hocam bana, Necmi bey Bursa'da neden Turizm Fakültesi yok diye soru sordu.
Bende şaşırdım olması lazım hocam dedim.
Birde baktım hakikaten Bursa’da Turizm Fakültesi yokmuş.
Aslında varmış.
1975 Yılında Bursa İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi’ne bağlı Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksek Okulu adıyla kurulmuş.
Ama sonradan bu bölüm 2013'de 4459 sayılı resmi gazetede yayınlanan kanunla kapatılmış ve Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak eğitim -öğretim faaliyetini sürdürmekte.
Peki Bursa'da turizm alanında hangi okul faaliyet gösteriyor derseniz hemen açıklayalım.
Uludağ üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu’nda Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Programı ile eğitim -öğretime devam etmekte.
Bizlerde bu anlamda Bursa'da olması gereken ve 2023 yılında özellikle turizmde, Bursa olarak iddialı olacaksak acilen Bursa’ya Turizm Fakültesi’nin kurulmasının gerektiğini iletelim.
Ayrıca bu konuyu Başbakan Yardımcısı Sn. Hakan Çavuşoğlu ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr Yusuf Ulcay'a ilettiğimizde konuyu yakından takip ettiklerini ilettiler.
Bizlerde bu önemli konunun takipçisi olduğumuzu iletelim.
Yine unutmadan geçtiğimiz haftalarda acilen rahatsızlanan ve kalp ameliyatı olan Uludağ Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Yusuf Ulcay hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. Geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin hocam.
Şimdilik aktaracaklarımız bu kadar
Selam ve dua ile