Nilüfer Belediyesi, Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı düzenliyor

Nilüfer Belediyesi, Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı düzenliyor
banner98

Nilüfer Belediyesi tarafından 3 gün boyunca Nilüfer Nikah Evi'nde yapılacak olan Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı'nın ilk günü gerçekleştiriliyor. 

Çalıştaya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar katıldı.

"ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZ VE DAYANIŞMA IŞIĞINDA KAPSAMLI BİR ÇALIŞTAY OLACAK"

Nilkoop Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ayyılmaz, çalıştayın verimli geçmesini dileyerek sözlerine başladı. Ayyılmaz, "Amacımız ilçemizde tarım ve hayvancılığı asil, bilimsel ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır. Üretimden gelen gücümüz ve dayanışma ışığında kapsayıcı bir modeli hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Elde edilecek bilgilerle Nilüfer Belediyesi ve Nilkoop'un tarımcılık politikalarına rehberlik edecektir" dedi. 

"BOSTAN MARKETLERDE SAĞLIK VE HİJYENİK ÜRÜNLER SATILIYOR"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Tarım ve Kooperatifçilik Politikaları konusunda Nilüfer Belediyesi'nin tarım alanında çalışmalarını kısaca özetledi. Özdemir, Turgay Erdem ve Mustafa Bozbey'e Nilüfer'de gerçekleştirdikleri tarım çalışmaları adına teşekkür ederek, "Ata Tohumu yetiştirmekte Mahalle Bostanları'na kadar pek çok çalışma gerçekleştirilmiş. Meralarda da çeşitli üretimler yaparak kaliteli ürünleri çiftçimize göstermeye çalışmışız. Ayçiçek, incir, lavanta, zeytinyağı pek çok iş yapıyoruz. Bostan Marketler'de bunlar sağlıklı ve hijyenik ürünler olarak sunuluyor" şeklinde konuştu. 

"ÇİFTÇİLERİN ÜRETİP ÜRETTİKLERİNİ DOĞRU SATMASI GEREKİYOR"

Başkan Özdemir, üretimlere devam edeceklerini belirterek, "Bir yere kadar güzel gelinmiş. Bu zamana kadar hep üretim yapılıp, topluma sağlıklı ürünler ulaştırılmış. Sanayi bölgelerinin dışında hemen sınırımızda TEKNOSAB yapıldı. Tarımdan beklentinin azalmış olması, tarımla insanların hayatlarını idame ettiremeyeceğini düşünmesi gibi etkenler doğdu. Bizim Bursa'da çok güzel ürünlerimiz var. 22 tarım köyümüz var, köyden mahalleye dönüşmüş. Buralarda tescillenmiş ürünlerimiz var. Enginar, siyah incir, kavun gibi bir çok ürün açısından çok kıymetli. Bu üretim yeniden canlanması için bunun üzerinde çalışacağız. Bizim düşüncemiz kooperatifleşme modeliyle satış desteği ve güvencesi vererek ihracata yönelik çalışmalar yapmak. Üreticinin örgütsüzlüğü ve birlikte hareket edememe sorunları daha kuvvetli olanlara karşı emek sömürüsünü getiriyor. Kooperatifleştirilip ürünlerini kooperatif üzerinden, kendileri satamıyorsa Nilkoop üzerinden ürünlerini satabilirler diye düşünüyoruz. Çiftçilerin üretip ürettiklerini doğru satmaları gerekiyor. Bazı köylerimizde su problemi var. Hepsini topluyoruz, bütçeye koydurup bu sorunu da aşmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu. 

"TARIM ALANLARINA YAPILAN KAÇAK YAPILAŞMALARLA MÜCADELE EDECEĞİZ"

Nilüfer'de yapılan kaçak yapılaşmalar konusuna değinen Başkan Özdemir, "Tarım alanlarında kaçak yapılaşmalar yapılıyor. Koca koca fabrikalar kurulmuş. Çok net kararlı bir şekilde bunların üstüne gitmeye devam edeceğiz. İki gecede bir fabrika yapabiliyorlar. Duyduğumuz gibi müdahale ediyoruz. Siz bize kaçak yapıların konumunu atın, biz gerekli işlemleri yaparız. Tarım alanlarına yapılan yapılara müsaade edilmeyeceğini söylemiştim. Toplumda herkes kendi hakkıyla planlı iş yapması gerektiğini bilerek artık yerleşiyor. Nilüfer'in köyüsü Nilüfer'in efendisi olsun" dedi. 

AYRINTILAR GELİYOR...

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0