Bursa İTÜDER’in toplantısına, İTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğcu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Büyükpoyraz’ın ev sahipliğinde düzenlenen buluşmada, TMMOB Bursa İKK Sekreteri Feridun Tetik, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, Meteoroloji Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilcisi Feryal Biçkici, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık görüş ve önerilerini katılımcılarla paylaştılar.
Kentin gündeminde yer alan 1/100 bin ölçekli planlama çalışmaları ve Yunuseli Havaalanı’nın geleceği gibi önemli konuların ele alındığı toplantı, Nilüfer’de yer alan Bursa İTÜ Evi’nde gerçekleşti.
‘GEREKENİ YAPMAMIZ GEREKİYOR’
Birçok üst düzey görevin yanı sıra, en son Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı olarak hükümette yer alan Faruk Çelik, “Siyasette yer aldığım ilk günden bugüne her zaman Bursa’ya ve Türkiye’ye nasıl faydalı olabiliriz diye düşünerek hareket ettim. Sizlerin uzmanlık alanınızla ilgili yaptığı çalışmalar ve şehrimize dair sunduğunuz çözüm önerileriyle Bursa’ya fayda üretme yaklaşımında olmanız benim için çok önemli. Kentin ihtiyaçları doğrultusunda kentlilik bilinciyle gerekenleri hep beraber yapmamız gerekiyor. Akademik odalarımızın şehrinizin geleceği adına ortaya koyduğu talep ve önerileri hem Bursa’daki hem de Ankara’daki yöneticilerimizle mutlaka paylaşacağım” dedi.
İSTİŞARE KÜLTÜRÜ ÇOK ÖNEMLİ
Toplantıya ev sahipliği yapan Bursa İTÜDER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğcu, kentin geleceğine ortak akılla yön vermenin çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Tuğcu, “Bursa’mızda İTÜDER’in üyelerinin engin birikimlerini ve potansiyelini temsil ediyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz istişare toplantılarında da bu birikimi ülkemiz ve kentimiz için değer üretecek şekilde ortaya koymak istiyoruz. Toplantımızda engin tecrübelerini bizlerle paylaşan Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e ve katılımlarıyla bizlere güç veren akademik meslek örgütlerimizin değerli başkanlarına şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Tuğcu, bu tür istişare buluşmalarının devam edeceğini de belirtti.
AKADEMİK ODALARDAN YUNUSELİ ÇAĞRISI
Akademik meslek odalarının toplantıdaki ortak görüşü ise; Yunuseli Havaalanı’nın hava, su, toprak kirliliğini, iklimsel değişikliğe, tüm canlıların sağlığına ve çevresel diğer etkileri göz önüne alınarak kentin nefes almasını sağlayacak şekilde acil iniş alanı, doğal afet uçuş alanı, ambulans uçak ve helikopter alanı, yangın söndürme grubu, ilaçlama grubu, yolcu taşıma alanı, eğitim alanı, havacılığı özendirecek etkinlikler alanı, havacılık festival alanı, eğitim uçuşları alanı, rekreasyon alanı, yeşil kuşak alanı, deprem anında toplanma alanı gibi hizmetleri sunabilecek bir alan olarak değerlendirilmesi oldu. Oda Başkanları, Bursa’nın sahiplerinin, sivil toplum kuruluşlarının, akademik odalarının taleplerinin yetkililerce dikkate alınması çağrısında bulundular.