CHP Bursa’dan coşkulu 101. yıl kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıl dönümü etkinliği coşkulu bir programla düzenlendi. Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Cumhuriyet Halk Partisi Bursa'da, bugün hem sahil ilçelerinde, hem dağ ilçelerinde, hem şehrin merkezinde, hem de ovalarında ve köylerindedir. Önümüzdeki ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi, Bursa'da açık ara farkla birinci parti olacak ve Çankaya'da Cumhuriyet Halk Partisi bir Cumhurbaşkanı oturacak” dedi.

CHP Bursa’dan coşkulu 101. yıl kutlaması
banner98

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı'nın partisinin 101. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen kutlama programı Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Bursa Milletvekillleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Parti Meclisi üyesi Canan Taşer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem ve Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın konuşmasını gerçekleştiren CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Bu parti, savaş meydanlarında kuruldu ve yokluğundaki bu yerde, devam edenun alan partidir. Yüzyıllar boyunca virane yaşamış Anadolu'yu tren sesleriyle, fabrika düdükleriyle inleten, tersaneler, demiryolları, köprüler, barajlar, havalimanları inşa eden, okuma yazmayı bilmeyen bu zayıf halka, okuma yazmayı öğreten, köy okullarını, halkevlerini, üniversiteleri kuran, köylülerin sırtındaki vergileri kaldıran, köylüye toprak dağıtan partidir. Bu parti, demiryollarını, elektrik ve gaz verilerini, yabancıların elinden alıp milileştirerek, 1926 yılında uçak fabrikasında saklanabilir, bu ülkeden, uçaktan ihraç edilebilen 4 ülkede biri yapan partidir” diye konuştu.

“31 MART BURSA'DA KIRILMA NOKTASIYDI”

31 Mart seçimlerinde Bursa için kırılma noktasına dikkat çeken İl Başkanı Yeşiltaş, “Bursa'da, çok partili siyasi hayata devam etmekten sonraki en büyük başarımızı elde ettik. Bugün, büyükşehirde elde ettiğimiz başarının yanında, ilçelerde bazında, bu kentin sunduğu büyük bölüm, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Artık Bursa'da toplumun geniş kesimleriyle diyalog kurmanın yolu sonuna kadar açıldı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için mesaj veren Yeşiltaş, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'de açık ara farkla iktidar olacak. Ve Çankaya'da Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir Cumhurbaşkanı oturacak” diye konuştu.

VAR BİR ÇARESİ

AKP iktidarı yüzünden perişan olan halkın hiçbir zaman endişeye kapılmaması gerektiğini vurgulayan Yeşiltaş, “Her derdin var bir bakımı. Onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi... ilerleyen süreçte; öyle sahici, öyle haklı, omuz omuza ve yürek yüreğe bir mücadele edebilmek ki, Cumhuriyet Halk Partili olmak, her geçen gün daha fazla gurur duyacağız” dedi.

Yeşiltaş'ın konuşmasının ardından program Sunay Akın ve Ferhat Livaneli Orkestrası'nın sahne performansıyla sona erdi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0