Bursa'lı Avukat Cüneyt Bülent Şeker'den Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a Suç Duyurusu

Bursa Barosu avukatlarindan Cüneyt Bülent Seker, Türk Ceza Kanunu’nun 213., 214., 216 ve 217. maddesine göre halki korkutucu açiklamalar yaptigi ve asiya tesvik ettigi gerekçesiyle Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkinda suç duyurusunda bulundu. Bülent Seker, "Türkiye’de bir tane vaka görülmüyor ancak Profesör Ceyhan bu hastaligin su çiçegi ve alerjiyle karistirilabilecegini söylüyor. Amerikan ve Bati ilaçlari ile asilarina halki yönlendirmeye çalisiyor" dedi.

Bursa'lı Avukat Cüneyt Bülent Şeker'den  Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a Suç Duyurusu
banner98

Avukat Cüneyt Bülent Seker, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’in geçtigimiz günlerde maymun çiçegi asisi hakkinda yaptigi açiklamalar yüzünden savciliga suç duyurusunda bulundu. Av. Seker, Prof. Dr. Ceyhan’in Saglik Bakanligi tarafindan bir tane bile vaka tespit edilmemesine ragmen yaptigi açiklamalarla insanlari tedirgin ettigini savunarak, ’insanlarin asi olmak zorunda olduklarini ve asi karsitlarinin devlet tarafindan susturulmasi gerektigini’ söylemesinin insanlarin kisisel özgürlüklerinin kisitlanmasi anlamina geldigini söyledi.



Av. Seker; Prof. Dr. Ceyhan’in yaptigi açiklamalar hakkinda, "Türkiye’de bir tane dahi vakaya rastlanmadigi biliniyor ama Mehmet Ceyhan, bu hastaligin su çiçegi ve alerjiyle karistirilabilecegini, belirtilerinin çok net olmadigini söylüyor. Bu hastalik gibi yüzlerce hastalik çesidi var. Sen ne yapiyorsun da bunun gibi bir sürü hastalik varken ortaya böyle bir sey çikariyorsun. Bizim bu hastalikta kullandigimiz ilaçlarin eski oldugunu ve bu hastaligin ilacinin sadece Amerika’da oldugunu, bizim de diger ülkeler gibi onlardan alip stoklamamiz gerektigini söylüyorsun. Amerikan asilari ne kadar güvenli olabilir. Bizim su anda zaten Amerika ve Bati ile ciddi sorunlarimiz var. Amerika’ya bu konuda güvenmenin mümkün olmadigi halde bunu adres gösteriyorsun. Mehmet Ceyhan çikti, Saglik Bakanligi’ni yalanlayan ondan sonra bunun dogru olmadigini söyleyen, bunun büyüyecegini, ondan sonra büyük bir pandemi haline gelebilecegini söyleyerek insanlari öldürücülükle korkutan açiklamalar yapmaya basladi.

Insanlar artik bu yalanlara doydu. COVID 19 zamaninda insanlar böyle bir sey görmemisti. Bu kadar fazla anlamamislardi. Küçük bir azinlik vardi. Onlar büyük sikinti çektiler ama artik asi olanlar da, kostura kostura asiya gidenler de hem kendi üzerindeki hem de baskasi üzerindeki etkilerden görüyorlar. Tabi bu asilar lisansli asilar degildi. Biontech’in acil kullanim izni dahi yoktu o yüzden bunun bir kismi etkilenirken bir kismi etkilenmedi. Ancak bu etkilenmeyecekleri anlamina gelmiyor. Yani özellikle 3. doz biontech kullananlar bunun etkilerini hissettiler" seklinde konustu.

Prof. Dr. Ceyhan’in açiklamalarinin insanlari asi olmaya zorladigini belirten Seker, "Zaten pandemi deyince insanlar ekonomik kriz, asi baskisi, eve kapanma, kavga, dövüs, sikinti anliyor. Sadece bir söylem bile insanlardaki ekonomiyi bozmaya, sikintiya sokmaya yeter. Mehmet Ceyhan kalkiyor, pandemi asilarindan dolayi sikintilar olunca Almanya’da bir sürü dava kazanilip da bu konudaki Türkiye’deki davalar da baslayinca iste ’bunu devlet yapti’, ’bunu Saglik Bakanligi yapti’ falan diyor. Evet Saglik Bakanligi’nin suçu vardir ama sayin Cumhurbaskani, ’asida gönüllülük esasi vardir’ dedi.

Bunlar o kadar büyük bir propaganda yaptilar ki insanlar korku içerisinde asilara kostular, asilari talep eder hale geldiler. Simdi hangi hükümet olsa bu kadar talep olduktan sonra asilari getirir, zararlarini ortaya koyar ve sunu yapardi, ’evet serbestsiniz ama asi olmak istemeyene de zorunlu degil’ denilirdi. Ama algi operasyonuyla bunlar gibi yurt disina bagli oradan güç alan insanlarin olusturdugu algiyla bir kisim hukukçu da buna katilip asi olmamanin suç oldugu gibi saçma sapan seyler söylediler. ’Asi olmayan vatan hainidir.’, asi olmayanin zorla yere yatirilip asilanabilecegini söylediler. Böyle bir sey bütün insan haklarinin yerle bir edilmesi demek. Zorunlu asi, zorunlu tibbi müdahale, zorunlu topuk kani alinmasi demek insanin hayvan seviyesine hatta daha asagi konuma düsmesi demektir. Insanin en önemli özelligi vücut dokunulmazligi vücut bütünlügünün korunabilmesidir. Insandan izinsiz böyle sudan sebeplerle asi yapmaya kalkarsaniz insan bir hiç durumuna düser. Bu çok rahat bir sekilde kötüye kullanilabilir. Çünkü bu asilar disaridan aliniyor ve bizde asilari inceleyecek dogru düzgün laboratuvar bile yok" ifadelerini kullandi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0