Bursa'da TÖB-SEN duyurdu! Oturma eylemi başlatıldı

Bursa'da TÖB-SEN duyurdu! Oturma eylemi başlatıldı
banner98

TÖB-SEN Bursa İl Temsilciliği, "Baskılara boyun eğmeyeceğiz" diyerek oturma eylemi başlattıklarını duyurdu.

Bu kapsamda oturma eylemi Cuma günleri saat 16.30'da Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılacak.

TÖB-SEN Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek'in oturma eylemi hakkında yaptığı açıklamadan satır başları şöyle;

Okul önünde ve içinde mesai saatleri dışında uyuşturu kullanılması, sabah çocukların okula gelirken bu maddeler ve şişelerle karşılaşması, yine okul bölgesinde yer alan resmiyeti olmayan, tabelası olmayan, velilerin iddialarını göre uyuşturucu kullanan insanların da girip çıktığı derme çatma bozma bir yerin kiralanarak dergah olarak kullanılması ve buranın okulda okuyan çocuklara nüfuz etmeye çalışması, velilerin bilgisi dışında çocukların buraya gitmesiyle alakalı okul önünde yapılan sendikal faaliyetimizi ve 9 ay önce katılımcı bir kaç kurumla sendika genel Merkezimizin aldığı eylem kararı gereği Bura İl Temsilciği olarak Çedes'e yönelik yaptığımız mahalle toplantısı şeklindeki sendikal faaliyetimizi cezalandırmak isteyenlere, sendikal faaliyetimizi suç konusu haline getirenlere  karşı Buradayız, Korkmuyoruz, Vazgeçmeyeceğiz, Direneceğiz diyoruz.

"SORUŞTURMALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Her Cuma, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde oturma eylemimizi başlatıyoruz.  Anayasayı, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Laikliği Savunduğumuz için sendikamıza yönelik uygulanan cezayı kabul etmiyoruz. Geri adım atmayacağız. Bu karardan geri dönülene kadar direnmeye devam edeceğiz. Baskılara, soruşturmalara boyun eğmeyeceğiz. 5 Ağustos günü Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okuldan Bir veli tarikat gerçeğini basın önünde anlatarak çocuğunu yarım saat dışarda aradıktan sonra burada bulduğunu çocuğuna bulaşık yıkatıldığını ve bir velinin ise çocuğunun Atatürk'e düşman edildiğini, paranın üzerinde Atatürk var diye parayı tutamadığını dile getirmişti. 

"SUÇ DUYURULARINI YAPACAĞIZ"

Velilere soruşturma sürecinde yapılan Baskılar , yönlendirmeler ve soruşturma süreciyle alakalı usule yönelik yapılan hatalarla alakalı elimizdeki belgeleri yakın bir zamanda kamuoyuna paylaşıp görevini kötüye kullanan kamu görevlileri hakkında idari ve adli anlamda suç duyurularını yapacağız. Sendika avukatımızla çalışamalarımızı tamamlıyoruz.  Her Cuma günü saat 16.30'da, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Kamusal, Parasız, Laik, Bilimsel, Demokratik Eğitimi savunmaya devam edeceğiz  diyerek oturma eylemimizi sürdüreceğiz.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0