BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri Töreni ve Cumhuriyet Balosu hakkında toplantı düzenledi

BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri Töreni ve Cumhuriyet Balosu hakkında toplantı düzenledi
banner98

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) her sene düzenlediği Cumhuriyet Ödülleri Töreni ve Cumhuriyet Balosu hakkında BUMİAD Dernek Binası'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş, BUMİAD'ın kuruluşundan bahsederek konuşmasına başladı. Gümüş, "2008 yılında mühendis ve mimarlardan oluşan, kendi iş yerlerine sahip, pozitif bilim insanları tarafından 30 kişi ile İlker Özaslan başkanımızın önderliğinde kuruldu. Atatürk ilkeleri ışığında çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne ulaşma amacıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de 2017 yılından bu yana sürdürdüğümüz Cumhuriyet Ödülleridir" dedi.

"ÜYELERİMİZE SORUYORUZ"

Gümüş, son 7 yılda verilen ödüllere ve ödül sahiplerine değindi. Gümüş, "Ödül sürecimiz şöyle işliyor; tüm üyelerimize bir formla bu yıl ödüle kim laik görüldü soruyoruz. Üyelerimiz kimi laik gördüyse iletiyorlar bizlerde yönetim kurulu olarak ve geçmiş dönem başkanlarımızla birlikte bir seçim yapıyoruz. Kendi süzgecimizden geçirdikten sonra sonuca geçiyoruz" şeklinde konuştu.

CUMHURİYET ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİ

Bu yılki ödüllerin sahiplerini Gümüş sırasıyla açıkladı. Gümüş, "Bu seneki ödüllerin sahipleri: ömrünü Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı tarihine adamış akademisyen, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı; ortadoğu coğrafyasını yakınen tanıyan emekli tuğgeneral, yazar ve tarihçi Dr. Naim Babüroğlu, Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu BUSADER; ayrıca bu sene özel bir ödülümüz var. Çağdaş, çalışkan Ayşe Şahin öğretmenimize Cumhuriyet Özel Ödülü verme kararı aldık. 25 Ekim Cuma günü Podyum Davet'te gerçekleştirilecek ödül törenimize ve balomuza bekliyoruz" dedi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0