27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Esgin: Sahip çıkarsak bu hattın devamı Almanya uçuşlarıdır

27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Esgin: Sahip çıkarsak bu hattın devamı Almanya uçuşlarıdır
banner98

Yapıldığı tarihten bu yana var olan potansiyelinin kullanılmaması sık sık gündeme getirilen Bursa Yenişehir Havalimanı'na dair yeni bir gelişme yaşandı. 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda SunExpress Havayolu Şirketi tarafından 10 Kasım tarihi itibariyle Antalya ve Çukurova uçuşlarının gerçekleştirileceğini duyurdu. Bursada Bugün'e konuşan Esgin, vatandaşların şu an kış döneminde bilet alabileceğini duyurdu. Esgin, "10 Kasım tarihinde Antalya'da, 11 Kasım tarihinde Çukurova'ya bu seferler başlıyor. Yaz döneminde bu seferlerin devam etmesiyle ilgili olay şu; doluluk oranını yakalamayan hiçbir sefer hiçbir yere devam etmez" dedi.

"BU HAVALİMANININ ÖNÜ AÇIKTIR"

Esgin, bu durumun ticari bir mesele olduğunun altını çizerek Bursa'nın ulaşılabilir bir şehir olmasının siyasi üstü bir mesele olduğunu belirtti. Her Bursalının sahip çıkması gereken bir konu olduğunu söyleyen Esgin, "Bu hatta sahip çıkarsak bu hat işler. Bizim bundan sonraki amacımız Antalya, Çukurova ile Türkiye'nin birçok şehrine uçuş gerçekleştirmektir. Hemen Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'yla karşılaştırılıyor. Bu yanlış bir karşılaştırma. Sabiha Gökçen'de İstanbul havalimanı da bizim havalimanımız. Biz Bursa Havalimanı'nı doluluk oranları çok yüksek olan İstanbul havalimanlarına alternatif bir havalimanı olarak konumlandırıyoruz. Bu havalimanının önü açıktır. Öyle olmasaydı bugün bu uçuş gerçekleşmezdi" şeklinde konuştu.

"BUNUN MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE VERMELİYİZ"

Hattın devamı durumunda Esgin, "Eğer bu hatta sahip çıkarsak bu hattın devamı Almanya uçuşlarıdır. Çünkü SunExpress'in bir ortağı Lufthansa'dır ve onlar Almanya'ya yolcu çıkarmak istiyor. Onun için bizim bu şansı değerlendirmemiz gerekiyor. Bu işle ilgilenmiş bir Bursalı olarak, Bursa sevdalısı olarak paylaştığım gönderi çok geniş bir yankı uyandırdı. Bu güzel bir şey. Ama burada mesele benim bunu paylaşmış olmam değil, Bursa'da böyle bir potansiyelin olması ve bunun daha iyi noktalara gelecek ümididir. Bu noktada polemikler yersizdir. Bizim üst başlığımız Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent olması olmalıdır. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeliyiz" dedi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0