YILDIRIMLI KADINLAR HEM ÖĞRENİYOR HEM KAZANIYOR

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, YILDIRIM BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (YIL-MEK) BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN YILDIRIM KADIN GİRİŞİM VE ÜRETİM KOOPERATİFİ (YIL-KA) NAMAZGAH ATÖLYESİ VE NAMAZGAH KURS MERKEZİ'Nİ ZİYARET ETTİ. -BAŞKAN EDEBALİ: “KADINLARIN DAHİL OLMADIĞI KALKINMA HAMLESİNİN BİR AYAĞI MUTLAKA EKSİK KALIR. AİLEYİ OLDUĞU GİBİ EKONOMİYİ DE GÜÇLÜ KILACAK OLAN KADINDIR.” -BAŞKAN EDEBALİ: “KADINLARIMIZIN MESLEK KURSLARIMIZDA EDİNDİĞİ BİLGİNİN ÜRETİME DÖNÜŞMESİ VE ÜRETİMİN PAZARLANABİLMESİ İÇİN OLUŞTURDUĞUMUZ KOOPERATİFİMİZDE, KADINLARI ÜRETİME DAHİL EDEREK İLÇEMİZDE EKONOMİK YAŞAMIN HAREKETLENMESİNİ SAĞLADIK.”

YILDIRIMLI KADINLAR HEM ÖĞRENİYOR HEM KAZANIYOR
banner98
  Kadınların ekonomik yaşama dahil olarak aile ekonomilerine ve şehrin ticari yaşamına katkıda bulunmasını her fırsatta dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, oluşturulan Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’ni ziyaret ederek kadınlara destek oldu.

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde faaliyet gösteren Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi (YIL-KA) Namazgah Atölyesi ve Namazgah Kurs Merkezi'ni ziyaret etti. Yıldırımlı kadınların ekonomiye dahil olarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamları için kurulan kooperatif Namazgâh Mahallesi’nin yanı sıra Güllük ve Ertuğrulgazi’de bulunan merkezlerde üretim yapıyor. YIL-MEK’te görev yapan ve aynı zamanda YIL-KA üyesi 3 eğitmenin gözetiminde, YIL-MEK bünyesinde faaliyet gösteren mefruşat, giyim ve iğne oyası branşlarında eğitim gören kursiyerler, bebe giyim ürünleri ve mefruşat ürünleri yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

 

"ÜLKEMİZİ KADINLAR KALKINDIRACAK"

Kooperatifte incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi alan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ekonomik kalkınmanın ancak kadınların üretime dahil olması ile mümkün olduğunun altını çizerek, “Kadınların dahil olmadığı kalkınma hamlesinin bir ayağı mutlaka eksik kalır. Aileyi olduğu gibi ekonomiyi de güçlü kılacak olan kadındır. Bu düşünceyle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kadınları güçlendirecek projeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda YIL-MEK’i yeniden yapılandırdık. Bu gün itibarı ile 31 mahalledeki 40 merkezimizde 52 farklı branşta 154 öğretmenimiz 13 bin 180 kursiyerimize eğitim veriyor. Kadınlarımızın edindiği bu bilgiyi üretime dönüştürerek, aynı zamanda bunu pazarlayabilmek için 2015 yılında kooperatifimizi oluşturduk. Böylece kadınları üretime dahil ederek ilçemizde ekonomik yaşamın hareketlenmesini sağladık” dedi.

 

"KENDİ MARKAMIZI ÜRETECEĞİZ"

Kadınların üretime dahil olmasını aynı zamanda bir mahalle kalkınma planı olduğunu da ifade eden Başkan Edebali, “Kurs ve üretim merkezleri, aile bütçesine değer kattığı gibi kadınlarımızın sosyalleşmesine de yardımcı oluyor. Bundan sonra da kooperatifimizin çalışmaları artarak devam edecek. Kadınlarımızın ürettiklerini satabilecekleri mekanlar oluşturarak bu kalkınma hamlesini sürdürülebilir hale getireceğiz. Kooperatifimizin üretim skalasını her geçen gün genişleterek ilerleyen süreçte kendi markamızla üretim yapar hale geleceğiz” ifadelerini kullandı. Kooperatifte üretim yapan kadınlar, kendilerine hem meslek kazandıran hem de öğrendiklerini ekonomik değere dönüştürmeleri için imkan sağlayan Başkan Edebali’ye teşekkür etti. Başkan Edebali daha sonra da kurs merkezinde eğitim gören kursiyerleri ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0