Yamaç Paraşütçüleri Ağaca Takıldı

Nilüfer Belediyesi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü, Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali’ne damgasını vurdu.

Yamaç Paraşütçüleri Ağaca Takıldı
banner98
Nilüfer Belediyesi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü, Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali’ne damgasını vurdu. Uyarıları dikkate almayan bazı sporcular ise, zaman zaman sertleşen rüzgar sebebiyle zor anlar yaşayarak evlerin çatılarına, ağaçlara ve denize inmek zorunda kaldı. Festivalin en ilgi çeken ismi olan 78 yaşındaki Prof. Dr. Oktay Caner, ilerleyen yaşına rağmen cesareti ve bu spordaki başarısı ile dikkat çekti.
Yaklaşık 400 sporcunun katıldığı Ören Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali’nin en dikkat çekici ismi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü ile birlikte festivale katılan 78 yaşındaki Prof. Dr. Oktay Caner oldu. Emekli olduktan sonra 69 yaşında yamaç paraşütü sporuna başladığını söyleyen Caner, “Bu spora keşke daha önce başlasaydım. Kendimi en çok özgür hissettiğim yer gökyüzü. Yukarıdayken aklınıza ne siyaset geliyor ne de günlük kargaşanın herhangi bir telaşını düşünüyorsunuz. Emniyet tedbirlerine riayet ettiğiniz sürece yamaç paraşütünün herhangi bir tehlikesi yok. Ben bu spora başladığımda Türkiye’de 500 yamaç paraşütçüsü varken, bu sayı günümüzde 10 bin kişinin üzerine çıktı” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. Oktay Caner, bugüne kadar Türkiye’nin pek çok uçuş noktasında atlayış yaptığını, Nilüfer Belediyesi’nin havacılık tesislerinin yer aldığı Fadıllı Tepesi’nin ise bu spora en elverişli coğrafya ve hava akımlarına sahip olduğunu söyledi. Caner , “Bu bölgede ilerleyen yaşıma rağmen Nilüfer Belediyesi’nin deneyimli pilotu Rasim Kuşçu gözetiminde uçma imkanı yakaladığım için çok mutluyum” dedi.
Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü, Ören’de iki gün süren Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali’nde Milas Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi’nin konuklarını da uçurdu. Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün “Engelleri aş da gel” isimli projesi çerçevesinde, engellerini gökyüzüne kanat açarak aşan engellilerin mutluluğu görülmeye değerdi.
Atlayışların 660 metre rakımlı Alatepe’den yapıldığı festivale ferdi olarak katılan ve uyarıları dikkate almayan bazı sporcular ise, zaman zaman sertleşen rüzgar sebebiyle zor anlar yaşayarak, evlerin çatılarına, ağaçlara ve denize inmek zorunda kaldı. Sporcuların yardımına AKUT ve itfaiye ekipleri koştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0