Verimlilik Uygulamaları Uluslararası Rekabette de Belirleyici”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran: “Verimlilik Uygulamaları Uluslararası Rekabette de Belirleyici”

Verimlilik Uygulamaları Uluslararası Rekabette de Belirleyici”
banner98
 BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, verimlilik uygulamalarının uluslararası rekabeti belirleyen en önemli unsurlar arasında yer aldığını belirterek, “Verimliliği yaşam tarzı haline getirmeliyiz” dedi.

 

BTSO, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle “Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik Uygulamaları ve Güncel Verimlilik Çalışmalarının Paylaşılması’ toplantısı, Bursalı firmaların katılımıyla gerçekleştirildi. Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen programda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye’nin üretim üssü ve ihracatçı kenti olan Bursa’nın gelişmiş alt yapısı, dinamik girişimcileri ve yüksek iş kalitesi ile uygun yatırım ortamına sahip bir kent olduğunu söyledi. İşletmelerin üretim ve ihracatlarını sürdürebilmeleri için verimliliği ve yalın üretim anlayışını ön planda tutmaları gerektiğini belirten Duran, “Verimlilik bir yaşam tarzı haline getirilmelidir. Uluslararası rekabetteki yerimizi verimlilik alanındaki çalışmalar belirliyor” dedi. BTSO olarak enerji verimliliği ve çevre odaklı adımlara büyük önem verdiklerini kaydeden Duran, “Kentimizde çevreyi koruyan, sürdürülebilir yeşil büyümeyi öne çıkaran verimli bir sanayi modelini oluşturma gayretindeyiz. Bu vizyonla BEBKA’dan aldığımız destekle Enerji Verimliliği Merkezimizi hayata geçirdik. Konseylerimizden çıkan karar doğrultusunda Enerji Ajansı’mızı kurmak amacıyla adımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

BURSA’YA MODEL FABRİKA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, üretimin medeniyetin de belirleyicisi olduğunu, tarih boyunca üreten tüm toplumların güçlü olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında verimliliğin büyük önem taşıdığını belirten Akgül, Bakanlık olarak verimlilik konusunun toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir olmasına büyük önem verdiklerini dile getirdi. Akgül, “Verimlilik uygulamalarının iyi örneklerinin yaygınlaşması için çaba harcıyoruz. İşletmeler için uygulamalı yetkinlik merkezi olan ‘Model Fabrika’ projesini de Ankara’dan sonra Bursa’da kurma yönünde çalışma içindeyiz. BTSO’nun bu konuda büyük destekleri var. Bursa’da ayrıca ‘Verimlilik Platformu’ kurulmasını da istiyoruz. Bu platformun yasal zemini oluşturduktan sonra yılda birkaç defa verimlilik konusunda iyi örneklerin ve buna benzer verimlilik algısının önce sanayiden başlayarak sonra da toplumun her kesimine yaygınlaşmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz, sürdürülebilir bir rekabette verimliliğin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Latif Deniz, toplantının üniversite – sanayi işbirliğine de katkı sağlayacağını kaydetti.

Toplantının ikinci bölümünde Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel, üniversitede yapılan sanayi odaklı verimlilik projeleri konusunda bilgiler aktardı. “Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik Uygulamaları’ bölümünde ise Kemal İleri, Nilay Çetiner ve Vedat Sebatlı yalın üretim ve verimlilik çalışmaları hakkında tecrübelerini paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0