Uludağ Ekonomi Zirvesi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, dijital dönüşümün hayatın her alanına damgasını vurduğunu söyledi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi
banner98
 Konukoğlu, Capital ve Ekonomist dergilerince bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin, “Yarına Hazırlık; Dijital Dönüşüm, Yatırım, Yeni Fırsatlar” konulu oturumuna katıldı.
Açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yaptığı zirveyi, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz ve Turgut Konukoğlu ile üst düzey yöneticiler Oğuzhan Gürdoğan, Halim Ramazanoğlu, Mustafa Günbulut ve Atilla Bağçuvan da izledi.
Accenture Genel Müdürü Tolga Ulutaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği oturuma, Konukoğlu’nun yanı sıra Doğa Koleji CEO’su Bünyamin Çelikten, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay da katıldı.
Dinleyicilerin de tweetlerle katkıda bulunduğu oturumda, “Türkiye’de Ne Tür Yatırımlar Hız Kazanmalı?”, “Yeni Dönemde Hangi Alanlara, Nasıl Büyük Yatırımlara İhtiyaç Var?”, “Türkiye Hangi Alanlarda Gecikiyor?” ve “Türkiye’nin Gelecek Profili Nasıl Olacak?” konuları tartışıldı.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Türkiye’nin hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşadığını, bu süreçte hayatın her alanına damgasını vuran dijital dönüşümün büyük katkısı bulunduğunu kaydetti.

NEREDEN NEREYE

SANKO’nun temeli ve amiral gemisi olarak tanımladığı tekstil sektöründen örnek veren Konukoğlu, “Eskiden bir tezgaha onlarca işçi bakarken, şimdi onlarca tezgaha bir işçi bakıyor. Üretimin ambalaj dahil her aşaması dijital ortamda gerçekleşiyor” dedi.
Cep telefonunun çıktığı dönemde hafızasının 32 Kb olduğunu anımsatan Konukoğlu, “Düşük çözünürlüklü bir fotoğrafı ölçüsünden bugün şirketin personel bilgilerini dahi yüklendiği, takip edildiği ve aslında eksiksiz birer bilgisayar olan cep telefonlarına geldik” diye konuştu.
SANKO Holding’in inşaat sektöründeki şirketlerinden Çimko Çimento ve Beton Sanayi müşterilerine dijital dönüşüm sayesinde yönelik sundukları hizmete değinen Konukoğlu, “Müşteri, muhasebe birimini aramadan, kendi şifresi ile sisteme girer, borç ve ödeme durumunu görür, faturasını düzenletebilir. Bu süreçte kimse ile görüşmez” ifadelerini kullandı.

ENERJİ YATIRIMLARI

Oturumun yatırımlar ile ilgili bölümünde, teşviklerin yeni yatırımlara olduğu kadar mevcut yatırımlara da teşvik verilerek ayağa kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, SANKO’nun enerji yatırımlarına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Enerji sektöründe tamamı yenilenebilir olmak üzere 620 kurulu kapasitemiz var. 2023 yılına kadar ağırlığı yenilenebilir kaynaklardan olmak üzere 2000 MW kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Yerli kömür kaynaklarını da kullanarak sektörde yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Ülkemiz nüfusu artıyor, üretimi artırabilmemiz için enerji yatırımlarını artırmaktan başka çaremiz yok. Güneş enerjisi yatırımları cazip kılınmalı, rüzgar enerjisi yatırımlarının önü açılmalı. ÇED süreci enerji yatırımları önündeki en büyük engel. 2-2,5 yıl sürebiliyor. Buna da bir çözüm bulunmalı.”
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0