Süt zammını değerlendiren Şaban Çetizli, “Süte 10 kuruş zam geldi. 130 kuruştan 140'a çıktı, ama yeterli değil. Biz üreticinin desteklenmesini ve girdi maliyetlerinin düşük olmasını istiyoruz” dedi.
"Besici bu zamdan memnun değil" diyen Çetizli, "Biz sütün çay gibi, kola ve gazoz gibi değerli olmasını isteriz. Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde, yeme destek çıkma ihtimali de söz konusu. Destek çıkar ya da çıkmaz biz bilemiyoruz. Ş uan gelen zam, piyasada süt darlığından dolayı gelen ilave zamdır. Sanayici süt bulamadığı için ister istemez bu zammı verdi. Çünkü piyasada yeterli sütümüz yok. Üretici ürettiği ete ya da süte destek bulamıyor. Fakat mağduriyetimizin giderilebilmesi açısından bakanlığı bilgilendiriyoruz. Üretici daha çok desteklensin ki üretsin. Üretmeyen bir ülke bitmeye mahkumdur. Bakanımız geçen gün kendi de ifade etti. 'Biz 2002 yılında yetiyorduk, şimdi niye yetmiyoruz' dedi. Bu çok doğru; bunu biz hep telaffuz ediyoruz” dedi.
“Biz tarım ülkesiyiz, neden kendi kendimize yetmiyoruz” diyen Çetizli, “Girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı bunun önlenmesi mümkün değil. Bugün et para yaptığından dolayı inek kesimi 25-26 liraya çıktı. Ne yapsın üretici? Baktı ki inek para yapıyor, kestirdi. Kestirince inek sayımız azaldı. Neticede günlük 20 milyon tonun üzerinde olan sütümüz hemen 15 milyon tonlara düştü. Bu da açığa sebep oldu. Kurban bayramından önce 2 sefer süt mamullerine zam geldi. Üretici doyurucu kâr elde edemediği sürece ne sütün, ne etin önüne geçilebilir” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 14:49
Süt zammı tatmin etmedi!
İnegöl Kırmızı Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, çiğ süte yapılan 10 kuruşluk zammın yetersiz olduğunu söyledi.
YORUM EKLE
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:28
GÜNEŞ
07:57
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:47
YATSI
19:10
SAYFALARTüm Sayfalar