Posof İle İnegöl Arasında İşbirliği

Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ile Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İnegöl Belediyesi'ni ziyaret etti.

Posof İle İnegöl Arasında İşbirliği
banner98
 Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu (BUARDEF) tarafından düzenlenen geceye katılan Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ile Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Ulgar, Posof’un Türkiye’nin kuzeydoğu sınırındaki bir serhat ilçesi olduğunu belirterek, “Özünde küçük, ama literatürde büyük olan bir ilçemiz. Türkiye’nin çeşitli metropollerine nüfusumuz göç yoluyla dağıldığı gibi, yoğun bir kitlemiz de İnegöl ilçesinde bulunmaktadır. Dolayısıyla sık sık hemşerilerimizi, derneklerimizi ziyarete geliyoruz. 30-35 bin Posoflunun İnegöl’de olduğunu biliyoruz. Bunların memleketle yani anayurtlarıyla bağlarını koparmamaları için çeşitli faaliyetlerde buluşabilmenin takvimini belirliyoruz. Bu vesileyle İnegöl Belediyesi resmiyetten öte bizim manevi kardeş belediyemiz. Sık sık uğrayacağız. Kendilerini de tekrar Posof’a davet ediyoruz. İnanıyoruz ki bu geliş-gidişler daha sıcak, daha samimi ortamların oluşmasına, daha güzel projelerin meydana gelmesine vesile olacaktır” dedi.
Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ise, “Nüfusun çok büyük bir kısmı, belki mevcut nüfusunun 4-5 katı İnegöl’de yaşıyor. İnegöl’deki sinerjiyle beraber yakalayacağımız bu birlikte çalışma imkanı inşallah buradaki hemşerilerimize de, Posof’taki hemşerilerimize katkı olarak geri dönecektir. Ayrıyeten, ben bu program vesilesiyle kardeş ilçemiz olan ve bütün imkanlarını ilçemize seferber eden belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Bu hizmetlerin hiç şüphesiz Ardahan’a ve Posof’a yansımaları çok büyük olacaktır” diye konuştu.
Başkan Alinur Aktaş ise, İnegöl’de yaşayan Posoflulardan memleketlerine sahip çıkmalarını isteyerek, “İnegöl’de farklı şehirlerden yoğun göçler var. Bunların en yoğun olanlarından bir tanesi de Posof ilçesi. Gerek İnegöl merkezde oturan, gerekse İnegöl ile bağı olup hem de Posof’la bağı olup yurtdışında yaşayan binlerce hemşerimiz var. Tabi şehrin ekonomisine, sosyal hayatına ciddi katkıları ve etkileri var. Belediyeler arası dayanışmanın da önemli olduğunu biliyoruz. Biz de büyük belediyelerden proje, fikir anlamında istifade etmeye çalışıyoruz. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki, inşallah buradaki Posoflu işadamlarımız da bu manada memleketlerine sahip çıkacaklar" şeklinde konuştu.
Posof Belediyesi'ne hibe edilen iş makinesi dolayısıyla Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Aktaş’a teşekkür plaketi takdim etti. 
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0