Kayda Değer Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Kayıtlı İstihdama ‘GEKAD’ Katkısı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve 2023 Türkiye kayıt dışı istihdam hedefi olarak belirlenen %15 oranına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Gelecek İçin Kayda Değer (GEKAD) Projesi’nin kapanış toplantısı BTSO Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

 Kayda Değer Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi
banner98
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı himayelerinde, BTSO tarafından yürütülen GEKAD Projesi tamamlandı. BUTGEM, Uludağ Üniversitesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güçlendirme Vakfı’nın da katkı sağladığı proje kapsamında kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlayan projede gerçekleştirilen faaliyetler, proje paydaşlarının katılımlarıyla düzenlenen kapanış toplantısında paylaşıldı.

 

KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELEYE ÖNEMLİ KATKI

Toplantıda konuşan GEKAD Proje Koordinatörü Dr. Mustafa Hatipoğlu, bir yıl süren projenin kayıtlı istihdama önemli katkılar sağladığını söyledi. Proje kapsamında çok sayıda faaliyet gerçekleştirildiğini belirten Hatipoğlu, “Kurumsallaşma ve uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden mesleki eğitim ve meslek edindirme kurslarına, muhtarlar ve öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerlerinden Kayıtlı İstihdamla Verimlilik ve Güvence Çalıştayı’na kadar birbirinden önemli faaliyetler gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz tüm bu faaliyetlerle kayıt dışı istihdamla mücadeleye destek olmayı ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladık” dedi. Öte yandan konu hakkında toplumda da önemli bir farkındalık oluşturduklarını ifade eden Hatipoğlu, proje kapsamında hazırladıkları kamu spotlarının yerel televizyon ve radyolarda 200 kez yayınlandığını sözlerine ekledi.

 

“PROJE FAALİYETLERİNDEN 2.500’E YAKIN KİŞİ FAYDALANDI”

AB uyum sürecinde müzakere edilen konular arasında yer alan ‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ kapsamında gerçekleştirilen GEKAD projesinin Türkiye’de bu kapsamda yürütülen 44 projeden biri olduğunu hatırlatan Hatipoğlu, projenin eğitim faaliyetlerinden 2.500’e yakın kişinin faydalandığını belirtti. Hatipoğlu, “GEKAD kapsamında gerçekleştirdiğimiz İşveren Açısından Kayıtlı İstihdam ve Faydaları, Sosyal Güvenlik Yasası, Yönetim, İnsan Kaynakları ve Organizasyon gibi konuları kapsayan 49 kurumsallaşma eğitim programından 838 kişi faydalanırken, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanlara yönelik İSG Kanun Gereklilik Eğitimlerine 1.000’den fazla çalışan katıldı. Projemizle toplumda kayıtlı istihdam bilincini artıracak önemli işlere imza attık. Katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0