İnegöl Belediyesi tarafından Royal Otel’de 'İnşaat Çalıştayı' düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni oluşturulan bir mekanda yeni bir konu ile hep birlikte bir araya geldik. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dönem dönem farklı gruplarla bir araya geldik. Bizim işimiz sadece şehri imar etmek değil. Bütün şehri alıp bir gece Eskişehir’de yatıralım. Bu şehri gece yıkalım, sabah getirip şehrin insanlarını yepyeni bir yere oturtalım. Problemin yüzde kaçını hallederiz? Ben yüzde 40’tan fazla duymadım. Şehirde dönüşümle beraber kafalardaki dönüşümü de gerçekleştirelim. Artık fiziki yapıların çok daha ön planda olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Biz içinde olduğumuz için fark edemesek de şehir değişiyor ve dönüşüyor. Bugün içinde bulunduğumuz çalıştayla arkadaşları rakip ve tehlike görmek yerine müttefik olarak görelim. Dolayısıyla görev süremizin son gününe kadar bu şehre verebileceğimizi azami seviyede vermek istiyoruz” dedi.
"DEPREM KAMU VEYA ÖZEL SEKTÖR AYIRMAZ"
İnşaat Çalıştayı’na katılan Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış ise, İnegöl ve yakın çevresinin deprem riski hakkında bilgiler verdi. Slayt üzerinde Gölcük depreminde yıkılan binalarla ilgili misaller veren Barış, zemine ve fenne uygun yapılan yapıların fayın yanında dahi olsa ayakta kaldığını, düzgün zemin etüdü ve düzgün teknikle yapılmayan binaların ise kamu ya da özel sektör ayrımı yapılmaksızın yıkıldığını belirtti. Prof. Dr. Barış, Sakarya’da yıkılan birçok binanın birinci katında kolonlarının kesildiğine dikkat çekti.
300-400 yılda bir depremlerin tekrar ettiğini ifade eden Barış, “İnegöl’ün olduğu bölgede 300-400 yıldır deprem olmuyor. Hazırlanmak lazım. İnegöl çevresinde 5 tehlikeli fay var. Yaptığım araştırmalara göre 6,85 ile 7,55 arasında bir deprem bekleniyor. İnegöl’de 10 yıl içinde 6 şiddetinde bir deprem olma ihtimali yüzde 70, 7 şiddetinde bir depremin 50 yıl içinde olma ihtimali ise yüzde 72. İnegöl’ün yumuşak zemini sıkıntı. Binaları ne kadar sağlam yaparsanız yapın, depremlerde eşyaların devrilmesinden dolayı birçok insan can veriyor. Deprem eğitimleri vermemiz lazım. Bu konuda İnegöl Belediyesiyle bir çalışmamız olacak. İnegöllülerin depreme hazırlıklı olması gerekiyor” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 13:31
İnegöl İçin Şok Deprem Tahmini
Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış, İnegöl’de 10 yıl içinde 6 şiddetinde bir deprem olma ihtimalinin yüzde 70 olduğunu ileri sürdü.
YORUM EKLE
1
Kafkas İşçileri İş Bıraktı
2
Timsah Ara Vermeden Çalıştı
3
Yangınzede Köy İhaleyi Bekliyor
4
Taşıma Merkezi Okulun Bahçesi Düzenleniyor
5
Teleferik Bakımın Ardından Hizmete Başladı
6
Yeni Yıldırım Kültür Ve Sanatın Merkezi Oluyor
7
Nehir'in babası kızını İstanbul sokaklarında...
8
Karacabey Belediyesi Necip Fazıl'ı Andı
9
Dağ Yöresi’nden İnce'ye büyük destek
10
Liseli kıza korkunç tuzak!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:18
GÜNEŞ
07:46
ÖĞLE
12:54
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:52
YATSI
19:14
SAYFALARTüm Sayfalar