Normal şartlarda kulağın yapısında kendini temizleme özelliği olduğunu anlatan Dr. Atmaca, “Normalde kulak kendi kendini temizler, ancak kulağın tahriş edilmesi durumunda mikropların bulaşması için hazır, sıcak ve nemli bir ortam oluşur ve böylece bakteri ve mantarlar kolayca üreyebilirler” uyarısında da bulundu.
“Tatilden önce kulaklarınızı temizletin”
Kulağında daha önceden buşon gibi kulak kiri problemleri olanların, tatilden önce kulak-burun boğaz polikliniğine gidip kulaklarını tahriş etmeyecek yöntemlerle temizletmelerinin uygun olacağına da vurgu yapan Dr. Atmaca, “Arıtma ve ilaçlaması uygun olmayan havuzlara girilmemesi, kulağa su kaçmaması için önlem alınması gerekir” diye konuştu.
Dış kulak yolu enfeksiyonundan korunmak için alınacak önlemler hakkında da bilgiler veren Dr. Osman Atmaca şunları söyledi:
“Kulağınızı kesinlikle sert cisimlerle, parmak ya da pamuklu çubukla karıştırmayın. Kulak kirini kendiniz temizlemeye çalışmayın. Havuza ya da denize girerken su geçirmeyen kulak tıpaları kullanmak büyük fayda sağlar. Hatta kulağı hassas olan kişiler için su geçirmeyen başlık kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Kulağa su kaçması durumundaysa, başınızı eğip kulak kepçesini arka yukarıya çekerek suyun dışarı akmasını sağlayın ya da saç kurutma makinasını uzaktan tutarak düşük ayarda kulağınızı kurutun.”
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 11:43