Anne ve bebek ölümlerinin bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirlemede en önemli sağlık göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, “Acil obstetrik bakımı gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde anne, fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlara yönelik verilen hizmetler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Geçtiğimiz yıl ülkemizde anne ölüm oranı yüz binde yüz binde 14,7 seviyesinde iken ilimizde bu durum yüz binde 2,32 oranındadır. İlimiz anne ölümlerini önlemede başarılı iller arasındadır” dedi.
Bin 110 Ebe ve Hemşireye Eğitim
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Anne Ölümlerinin Önlenmesi Eylem Planı’ çerçevesinde hastanelerin doğum servislerinde görevli tüm ebeler ve hemşirelere de Acil Obstetrik Bakım eğitimi verildiğine dikkat çeken Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir ise, “İlimiz de Bakanlığımız tarafından eğitime alınan illerden biridir. Bu kapsamda Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Yalova’daki kamu ve özel hastanelerin doğumhane ve doğum servislerinde çalışan ebe ve hemşirelerin eğitimine 2014 yılında başladık. Bugüne kadar yapılan 23 eğitimde; 730 kamu, 380 özel olmak üzere toplam bin 110 kişiye eğitim verildi” şeklinde konuştu.
Başarılı Hekimlere Belge
Eğitim sonunda primer ve mükerrer sezeryan oranı belirlenen kriterlerin altında olan Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serdar Türklay ile İnegöl Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Salih Kahraman ve Op. Dr. Nebahat Uysal’a başarı belgeleri takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 14:10