BTSO’nun sektörlerin geleceğine yön veren konsey toplantıları tüm hızıyla sürüyor. BTSO’nun 18 sektör konseyinden birisi olan Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi gerçekleştirdiği toplantısında sektöre ilişkin konuları masaya yatırdı.
Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Tekstil Hazır Giyim Sektör Konseyi Başkanı Mustafa Taşdelen ve firma temsilcileri katıldı. Programda ayrıca Kocaeli Sanayi Odası’nı temsilen tekstil sektörüne dönük firmaların yer aldığı 5. Meslek Komitesi’nin üyeleri de yer aldı.
Tekstil sektörünün Türkiye ekonomisinde büyük bir güce sahip olduğunu kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, konseyler aracılığıyla sektörlerin önünü açan çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. İş dünyasından gelen talep doğrultusunda Ur-Ge Projesi’ni hayata geçirdiklerini de anlatan İsmail Kuş, Türkiye’de bir ilk olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin de sektöre büyük değer kattığını vurguladı.
Toplantıda ilk olarak ‘Kamu Alımlarında Yerli Üretim Tekstil Ürünlerinin Kapsam Dışında Kalması’ konusu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. İsmail Kuş, ‘Kamu Alımlarında ilgili Kanun Kapsamında Fiyat Avantajı Sağlanması Zorunlu Olan Ürün Listesi’ne teknik tekstil ürünlerinin de dahil edilmesi hususunda ön araştırma raporu hazırlayacaklarını söyledi. İsmail Kuş, “Farklı şehirlerdeki ticaret ve sanayi odaları da yerli üretimin kamu alımlarında payının artması için adımlar atmalıdır. Sektörümüzde orta ve ileri teknoloji üretimin payı gittikçe artıyor. BTSO olarak bu konuda güzel projelerimiz var. Mevcut inşaatı devam eden mükemmeliyet merkezimizin de hedeflerinde bu konu var. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na özet halinde sunacağımız bu rapor ile bu konunun çözülmesine yardımcı olacağımızı umuyoruz” diye konuştu.
TEKNİK TEKSTİLDE PAYIMIZI ARTIRMALIYIZ
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sektörün mevcut üretim yapısını orta ve ileri teknolojiye hızlı bir şekilde entegre etmesi gerektiğine işaret etti. Sektöre ilişkin sorunların lobi faaliyetleri ile hızlı bir şekilde çözülebileceğini anlatan Ulcay, “Ülke olarak tekstilde üst sıralara çıkmak istiyorsak, klasik tekstilden çıkıp orta ve ileri teknoloji ürünlere geçişe daha fazla önem vermeliyiz. Bursa’ya kazandırılacak olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi bu konuda farkındalık oluşturacak bir merkez olacaktır. Bizler de Uludağ Üniversitesi olarak tekstilin geleceği adına hazırlanan çalışmalara her türlü akademik desteği vermeye hazırız”” diye konuştu.
BTSO Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi Başkanı Mustafa Taşdelen, ülke ekonomisinin büyümesinde büyük katkı sağlayan tekstil sektörünün temsilcileri olarak konseyler vasıtasıyla gündem belirleyen çalışmalara bundan sonra da devam edeceklerini kaydetti. Kocaeli Sanayi Odası 5. Meslek Komitesi Başkanı Ali Çalışkan, toplantı ile Bursa’da tekstil alanında yapılan çalışmaları yakından görme imkanı yakaladıklarını söyledi. Kamu alımlarında tekstil ürünlerinin payının artması için destek verebileceklerini de söyleyen Çalışkan, toplantının sektörün geleceğine yönelik büyük katkı sunduğunu söyledi. Toplantının sonunda ayrıca Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyesi Kadir Decdeli, Sanal Fuar uygulaması hakkında da sunum gerçekleştirdi.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 15:43
BTSO Tekstil Sektöründe Gündemi Belirliyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kamu alımlarında fonksiyonel ve teknik tekstil ürünlerinde yerlilik oranının arttırılması için çalışmalarını hızlandırdı.
YORUM EKLE
1
BTSO'dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
2
Sanatseverler Şubat Ayında Yıldırım'da Buluştu
3
Karacabey'de Spor Çoşkusu
4
Kadir İnanır'ın katıldığı festivalde olay
5
Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin!
6
Bakan Sarı'dan Silopi açıklaması: 'Destek verilecek'
7
Davutoğlu'ndan kayyum açıklaması
8
Avrupa’da en çok patent başvurusu yapan ülke...
9
Çavuşoğlu: 'Mücadelemiz sürüyor'
10
MHP Eski Milletvekili Meral Akşener:
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:18
ÖĞLE
13:18
İKİNDİ
15:46
AKŞAM
18:08
YATSI
19:31
SAYFALARTüm Sayfalar