BTSO ve Kompozit Sanayicileri İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Kompozit Zirvesi’ sektörün tüm oyuncularını bir çatı altında topladı. Kompozit sektöründe faaliyet gösteren 100’e yakın firmanın yer aldığı zirve kapsamında BTSO önemli bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdi. Macaristan, Slovenya, Rusya gibi 20 ayrı ülkeden 80’i aşkın işadamı sektörün kalbinin attığı zirveyi ziyaret ederek firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında ayrıca uzmanlar tarafından sektöre yönelik teknik ve ticari sunumlar ile eğitim ve uygulamalar da gerçekleştirildi. BTSO Kompozit Kümelenmesi Başkanı Dr. Mehmet Karahan BTSO’nun Ur-Ge ve kümelenme çalışmaları ile BUTEKOM’un yürüttüğü faaliyetler hakkında yerli ve yabancı katılımcılara sunum gerçekleştirdi.
BTSO Kompozit Kümelenmesi olarak sektörle ilgili potansiyeli artırmak amacıyla hem yerel hem de ulusal etkinliklere katıldıklarını ifade eden Mehmet Karahan, “Kompozit Zirvesi ülkemizde sektöre yönelik gerçekleştirilen en büyük yerel etkinlik konumunda. Sektörde dünyanın önemli firmalarının temsilcilerini zirveye getirerek Türk kompozit sektörünün yurt dışı pazarlara açılmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.
BTSO çatısı altında sektöre yönelik çok kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Karahan, “Sektörün Ar-Ge ihtiyacını karşılayacak olan İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi bu yıl faaliyete geçiyor. Kümelenmemiz aracılığıyla tekstil ve otomotiv yan sanayi sektörlerindeki firmalarımızı kompozit sektörüne sokarak sektörün büyümesine hız kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.
Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekip Avdagiç, sektörün tüm unsurlarını bir araya getiren zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu. BTSO’yu sektör adına gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı özellikle tebrik ettiğini dile getiren Avdagiç şu şekilde konuştu:
“BTSO fuarımıza çok önemli bir katkı sağladı. Hem 9 firmayla fuarda stant açtılar, hem de 20 farklı ülkeden 80’in üzerinde yabancı alıcıyı bu fuara getirdi. Yabancı firmalarla yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirildi. Ümit ediyoruz ki etkinliğin sonunda hem Bursalı sanayicilerimiz hem de diğer sektör temsilcilerimiz yeni işbirlikleri gerçekleştirecektir. Önümüzdeki süreçte de BTSO ile birlikte sektörün önünü açacak işbirliklerine imza atacağız.”
Havacılık ve savunma sektörlerinde milli ve yerli projelerin ardından özgün ürünlerin ortaya koyulmasıyla birlikte kompozit sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden TAI Mühendislik Hizmetleri Müdürü ve Kompozit Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hürriyet Eğilmez, “TAI olarak BOEING ve AIRBUS’a kompozit malzemeler üretiyoruz. Ancak bu ürünlerin tasarımları bu firmalara ait. Artık ANKA gibi Hürkuş gibi projelerle kendi tasarımlarımızı da ortaya koyduğumuz zaman kompozit malzemeleri istediğimiz gibi kullanma özgürlüğüne sahip olacağız” diye konuştu. S
BTSO organizasyonuyla fuara katılım sağlayan yabancı sektör temsilcileri de sektörün Türkiye’deki önemli temsilcileri ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 13:36