''Biber Gazı Sıktırıp Evden Attıracağız''

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, depreme dayanıksız evini maddi imkansızlıklar sebebiyle boşaltamayan yaşlı kadın valilikten yardım bekliyor.

''Biber Gazı Sıktırıp Evden Attıracağız''
banner98
   17 Ağustos Marmara depremi sırasında çatlaklar oluşan sitelerine deprem testi yaptırdıklarını, binanın depreme dayanıksız çıktığını belirten 74 yaşındaki Raşide Mutlu, maddi imkanı olmadığı için ne evini yaptırabiliyor, ne de terk edebiliyor. 17 yıldır Alanyurt'ta Obakent Sitesi'nde D-3 blokta zemin katta oturduğunu ifade eden Raşide Mutlu, "Deprem sonrasında dairelerde çatlaklar oluştu. Hep bu çatlakları kapatmaya çalıştık. Kimseye bizim binada deprem yüzünden çatlaklar oluştu diye söylemedik. Bir seneden beri bu çatlaklar iyice açıldı. Binadaki komşularımızın hepsi daireleri boşaltıp gitti. Kimi kiraya çıktı, kimi başka ev aldı. Benim gücüm yok. Ben gidemiyorum. Binadaki komşularımız depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için test yaptırdı. Daire başına bin 500 lira ödeyerek bu testi yaptırdık. Test sonucunda binanın depreme dayanıklı olmadığı, yıkılması gerektiğini söylediler. Bursa'dan müteahhit tuttular. Bankaları çağırdılar. Belki 20 tane mühendis geldi, gitti. Eviniz kentsel dönüşüme girdi, yıkılacak denildi. Ben de razı değilim çürük evde durmaya, ama gücüm yok ki çıkayım. Kimse bana ev vermiyor" dedi.


"Merdiven siliyorum, oradan kazandığım parayla yaşamaya çalışıyorum" diyen Mutlu, "Yalnızım. Ben 1989 yılında Bulgaristan'dan geldim. Rahmetli Turgut Özal bizi kurtardı. Allah nur içinde yatırsın. Eşim orada öldü. Bir kızımla geldim buraya. Bir oğlum da Bulgaristan'da. Ben çalıştım, çabaladım. İstanbul'da 6 nine baktım. Onlara bakarak bu evi aldım. 7. nineye baktım, evime doğalgaz döşettim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Daire yıkılıp yeniden yapılması için müteahhit 80-90 bin lira para istiyor. Ben bu daireyi zor aldım. Nasıl bu kadar parayı bulurum? Kimim kimsem yok. Binadaki herkes dairelerini boşalttı. Benim gidecek yerim olmadığı için boşaltamıyorum. Komşular çıkmam için baskı yapıyor. Param olmadığı için kimse de kiraya ev vermiyor. Komşular, 'Polisi çağırıp sana biber gazı sıktırıp evden attıracağız' diyorlar. Ben suçlu muyum ki bana biber gazı sıktıracaklar? Ağrıma gidiyor" diye konuştu.

Göz yaşları içerisinde valiyle görüşmek için randevu talep ettiğini belirten Mutlu, "Sabah Valiliğe de mektup yolladım. 15 Ağustos'ta da valiliğe telefon açmıştım. Valinin yanına randevusuz girilmezmiş. Devletime, valime derdimi anlatayım istedim. Ne kaymakamlık, ne de başkası ilgileniyor. Cuma günü gittiğimde beni bakım evine yerleştirmek istediler. Ben 6 tane nine baktım, tuvalet temizledim. Öyle aldım bu evi. Benim ne işim olur bakım evinde? Benim elim, ayağım tutuyor. Ama çalışıp, tekrar ev alamam. Ben vali beyle yüz yüze görüşüp derdimi anlatmak istiyorum. Ben yeni ev istemiyorum. Bana Obakent gibi eski bir ev versinler yeter. Yeni evin altından kalkamam" diye konuştu.
Mutlu, Bursa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bile gittiğini ifade etti.

120 dairenin olduğu sitede D-3 blokta oturan emekli öğretmen Sebahattin Gürbulak ile Kenan Yeni ise, dairelerini boşalttıkları halde site yönetimin kendilerinden aidat aldığını ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0