B.A.M EĞİTİMLERİNİ HIZLANDIRDI

Başarıyı Arttırma Merkezi (B.A.M), yarıyıl tatilinde dikkat metodu çerçevesinde eğitimlerini hızlandırdı.

B.A.M EĞİTİMLERİNİ HIZLANDIRDI
banner98
 Bu kapsamda yarıyıl tatili süresince ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim programları düzenlendi. Öğrenciler 2 hafta boyunca dikkat, özgüven, zamanı etkin kullanma, zihin sadeliği, heyecan, stres ve kaygıyı yenebilmek için başarı, kararlılık ve iddia eğitimleri veriliyor. Eğitimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kişilik ve Şahsiyet Eğitimcisi Sayın Zehra Meral Dinçşahin, öğrencileri 2. eğitim-öğretim dönemine motive olmuş ve daha özgüvenli bir şekilde hazırlamak olduğunu söyledi. 


“BEN YAPARSAM OLUR” DEMEYİ ÖĞRETİYORUZ

Dikkati toplamak için, dünya üzerinde ilk ve tek, patenti B.A.M’a ait ‘Dikkat Metodu’nu öğrencilerle paylaştıklarını dile getiren Dinçşahin, “Patenti merkezimize ait olan dünyada ilk ve tek dediğimiz yapı ile kişinin kendi yapısını tanıması ve keşfetmesi amaçlanıyor. Bu eğitim ile çocukta dikkat dağınıklığı kalmıyor. Düşünün, hepimizin dikkati dağınık değil mi? Karşımızdakini dinlerken kafamızın içinden düşünceler geçtiğini tespit etmişizdir mutlaka. İşte çocuklarda aynı şekilde kafasının içi dolu olduğu için derslerden hiçbir şey anlamıyor. Anlamayınca, bu çocuklar ders çalışmıyor, dersten anlamıyor, algılama problemi var, bu çocuğun zekasında mı bir şey var diye sorgulama başlıyor. Bizim verdiğimiz eğitimlerle özellikle çocuklarımız sınava hazırlanırken yaşadıkları yoğunlukları azaltmak. B.A.M olarak, yarıyıl tatilinde çocuklarımızın zihinlerini sadeleştirmek, sınavlar dolayısıyla oluşan stres, heyecan ve kaygılarını yenmek, zamanlarını etkin kullanarak başarılarını arttırmak için eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimiz haftada 3 gün ve 1’er saat olacak şekilde planlandı. Öğrencilerimize ‘Ben yaparsam olur’ demeyi öğretiyoruz.  Dileyen herkesi 19 Mayıs Mahallesindeki hizmet merkezimize bekliyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖZGÜVEN ANLATILDI

Kişilik ve Şahsiyet Eğitimcisi Zehra Meral Dinçşahin ve Özlem Çuhadar tarafından verilen eğitimlerde ‘özgüven’ konusu işlendi. Eğitimlerde, özgüven eksikliğinin kararsızlık, tereddüt, korku, şüphe, içe kapanıklık, çekingenlik gibi belirtiler verildiği vurgulanırken özgüvenin geri kazanılması durumunda kararlı, iddialı, hedefi olan, başladığı işi bitiren, her şeyi başaracak gücün tamamen kendinde olduğuna inanan ve bunu her koşulda uygulayan bireylere haline dönüşüleceği belirtildi. Eğitimde, öğrencilerin her şeyi yapacak gücün tamamen kendilerinde olduğuna inanmak ve bunu her koşul ve şartta uygulamasını, başladığı işi bitiren, kararlı iddialı hedefli bireyler olmalarının amaçladığı anlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0