BALKANTÜRKSİAD Kurumsal üyesi olan Börekçi Şevket'in üçüncü kuşak temsilcileri Eyüp Korucuoğlu ile Ercan Korucuoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, dernek üyeleri ve Gıda Denetçisi Dr. Mustafa Yıldız katıldı.
“ÇALIŞMA GRUPLARI FAALİYETLERİNİ ARTTIRARAK SÜRDÜRECEK”
Ziyareti organize eden BALKANTÜRKSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Grubu Başkanı Sabriye Şen, “Bizler BALKANTÜRKSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu olarak sektörümüzde faaliyet gösteren üyelerimizin fabrikalarını ziyaret ediyor, tesislerinde incelemeler yapıyoruz. Böylece kendileriyle hem iletişimimizi pekiştiriyor hem de sektörümüze dair fikir alışverişi yapma fırsatı yakalıyoruz. Bu anlamda örnek ev sahipliğinden dolayı Eyüp Korucuoğlu ile Ercan Korucuoğlu’na teşekkür ediyorum. Gelecek dönemde bu çalışmalarımız çeşitlenerek ve artarak sürecek.” dedi.
BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan da Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu’na ve tüm çalışma gruplarına sektörlerine dair önemli konularda yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Börekçi Şevket’in Bursa’nın gururu olduğunu ifade eden Tunakan, yaptığı ihracatla da ülke ekonomisine katkı sunduğunu belirtti.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DONDURULMUŞ UNLU MAMUL FABRİKASI: BÖREKÇİ ŞEVKET”
BALKANTÜRKSİAD’ın ziyaretinden çok mutlu olduklarını belirten Börekçi Şevket'in üçüncü kuşak temsilcilerinden Eyüp Korucuoğlu ise üretim tesisleri ile ilgili bazı bilgileri konuklarla paylaştı. Firmanın 1958 yılında dedesi tarafından kurulduğunu ve 1972 yılında Börekçi Şevket adıyla üretimi sürdürerek bugüne geldiklerini ifade eden Korucuoğlu, “Günlük 20 tonluk bir üretim hacmimiz var. Poğaça, börek, simit gibi geleneksel Türk unlu mamullerini donuk olarak üretiyoruz. Burası Türkiye’nin en büyük dondurulmuş unlu mamul fabrikası. Biz bu ürünleri Türkiye’nin hemen hemen her yerine distribütör bayilerimiz vasıtasıyla dağıtıyoruz. Aynı zamanda özellikle Avrupa ülkelerine, Almanya Fransa, Avusturya, İsviçre başta olmak üzere ihracat yapıyoruz. Yakın zamanda da Körfez ülkelerinde dağıtıma başlayacağız. Önümüzdeki yıllarda ise Mısır ve Malezya gibi ülkelerde üretim tesisi kurma gibi bir düşüncemiz var” dedi.
“BÖREKÇİ ŞEVKET’TEN YURT DIŞINA YÜZDE 15’LİK İHRACAT”
Korucuoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Bursa’da 4 perakende noktamız var. Biz ürettiğimiz ürünün toplam yüzde 3’ünü bu 4 perakendemize gönderiyor, yüzde 80’nini Türkiye geneline, yüzde 15-16 civarını da yurt dışına satıyoruz. Amacımız Türk hamur lezzetlerini dünyaya satmanın yanı sıra Türkiye’ye döviz girdisi sağlamak, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sunmak. Çünkü neredeyse hammaddemizin yüzde yüzü bu ülkede yetişen ürünler. Dolayısıyla biz bu işi bir milli görev olarak da görüyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 10:10