BALKANTÜRKSİAD'DAN YETENEK HAMLESİ!

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından düzenlenen ‘Yetenek Yönetimi Zirvesi’nde alanında uzman kişiler tarafından ‘yetenek kavramı ve yetenek yönetim metotları’ masaya yatırıldı.

BALKANTÜRKSİAD'DAN YETENEK HAMLESİ!
banner98

BALKANTÜRKSİAD Eğitim Çalışma Grubu önderliğinde düzenlenen ‘Yetenek Yönetimi Zirvesi’ BTSO’nun çok amaçlı salonunda yapıldı. Programa; BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Başkan Vekili Süleyman İnan, Çalışma Gruplarından sorumlu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu’nun yanı sıra BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Çalışma Gruplarından sorumlu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu, “Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı ve rekabetin sınır tanımadığı günümüz iş dünyasında, işletmeleri birbirinden ayıran en önemli farkın sahip oldukları yetenekli çalışanları olduğunu vurguladı. İskenderoğlu şunları söyledi: “İşletmelerin sunduğu ürün ve hizmetten müşteri memnuniyetine, satıştan kalite sistemlerini uygulamaya kadar her alanda ihtiyaç duyduğu yetenekli ve yaptığı işi geleceğe taşıma kabiliyetine sahip çalışanları bulmak, eğitmek ve yetiştirmek başta işletmelerin İnsan Kaynakları Bölümleri olmak üzere işletmedeki tüm yöneticilerin sorumluluğunda olmalıdır.”dedi.

Üyelerini kariyer etkinlikleriyle buluşturup gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden İskenderoğlu, “Çalışma gruplarımızla, yönetim kuruluyla siz üyelerimize fayda sağlamaya, bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyoruz. İşte bu toplantımızı da Eğitim Çalışma Grubumuz düzenledi. Bu toplantının tertiplenmesinde emeği olan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

İskenderoğlu’nun konuşmasının ardından zirveye geçildi. Moderatörlüğünü BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Şehzan Seçen’in yaptığı zirvede; Atlas Yurtdışı Eğitim Bursa Kurucusu ve BALKANTÜRKSİAD Üyesi Tuğba Çubukçu Kaya, Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca ve ETS Group & Voyage Hotels  & Maxx Royal Resorts Grup İnsan Kaynakları ve Eğitim Direktörü Engin Sezgin, renkli sunumlarıyla deneyimlerini konuklarla paylaştı.

“İŞLETMELERİN YETENEKLİ ÇALIŞANLARINI KAYBETMESİ SADECE YETENEK KAYBINA DEĞİL AYRICA BÜYÜK BİR MALİ KAYBA DA NEDEN OLMAKTADIR.”

1980-2000 arası doğan ve insan kaynakları literatürüne ‘Y kuşağı’ olarak geçen kuşağın nasıl liderler istediğine dair bilgiler veren Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca, “Y kuşağı öğrenmeye önem verdiği için özellikle meslek hayatlarının başında kendilerini geliştiren yöneticilere büyük bir saygı besler” dedi. Her şirketin ayrı niteliğe sahip yetenekli çalışanlara ihtiyacı var diyen Hüseyinca şunları söyledi: “Her şirketin işleyişi ve kurumsal kimliği farklılık arz eder. Dolayısıyla çalışanlarında aradığı yetenekler de birbirinden farklı olmalıdır. Firma, işletmeyi ileriye taşıyacak stratejiyi güçlendirecek uygunluğa sahip yetenekli çalışanları  bulmalı, sonra  bu kişileri  şirketin kurumsal kimliğine uygun olarak yetiştirmeli ve uzun süre  elinde tutabilmelidir. Bunu başaramayan işletmelerin maalesef  kaybettikleri sadece yetenekli çalışanları değil ayrıca  mali kayıplarıdır.”

“ŞİRKETLERİN EN BÜYÜK HATASI BUGÜNÜN İHTİYACINA YÖNELİK YETENEKLERİ SEÇMEKTİR”

ETS Group & Voyage Hotels & Maxx Royal Resorts Grup İnsan Kaynakları ve Eğitim Direktörü Engin Sezgin de işletmelerde yetenek yönetiminin olmazsa olmazının doğru yönetici olduğunu söyledi. ‘Yetenek yönetimi, işe doğru kişiyi almakla başlar’ diyen Sezgin, “Şirketlerin en büyük hatası bugünün şartlarına uygun yeteneğe sahip kişiler seçmekte oysa önemli olan  gelecekte ihtiyaç duyulacak yeteneğe sahip kişileri bugünden seçebilmektir. Yetenek yönetimi yarının yeteneği üzerine kurgulanmalı. Dünya başka bir yere gidiyor, insanlar ve kuşaklar da değişiyor. Gelecek ;  hayal gücü, önsezi, duygusal zekâ, sanat ve sosyal beceriye sahip kişiler ile şekillenecek. Türk insanı olarak en büyük eksikliğimiz ise  kendi kendimize koyduğumuz sınırları kaldıramıyor oluşumuz” şeklinde konuştu.

“YABANCI DİLDE GRAMERE ÇOK TAKILIYORUZ”

Atlas Yurtdışı Eğitim Bursa Kurucusu ve BALKANTÜRKSİAD Üyesi Tuğba Çubukçu Kaya da ‘Kariyer Geliştirmeye Yönelik Yurtdışı Eğitim Fırsatları’ konulu sunum yaptı. Yurtdışı eğitim fırsatları ile ilgili bilgiler veren Kaya, yabancı dillerin ülkemizde kolay öğrenilemediğini bunun eğitimle ve kişiyle alakalı olduğunu ifade etti. Kaya, “Yabancı dil konusunda, eğer kursa gidiyorsanız, öğreten, galiba öğretemiyorum; öğrenen de galiba öğrenemiyorum diyor. Çünkü gramere çok takılıyoruz. Yabancı dil grameri iyi olup konuşamayan çok insan var. Bu eksiklik öğrenme sürecini yavaşlatıyor. Yabancı dilin içerisinde oldukça ve onun ana dil gibi konuşulduğu yerde yaşamaya maruz kaldıkça öğrenmek daha kolay olabiliyor” dedi.

Zirvenin ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Başkan Vekili Süleyman İnan, Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Basri Açıkgöz tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0