İmplantın ömür boyu kullanılacak bir tedavi şekli olduğuna dikkat çeken Zogun, implant yaptırılırken tecrübeli hekimlere başvurulması gerektiğini söyledi. Kullanılan malzemenin bir ömür ağızda kaldığını belirten Zogun, “İmplant yaşlılığa yapılan bir yatırımdır, bu yüzden tecrübeli hekimler tarafından kaliteli malzeme kullanılarak yapılmalıdır” dedi.
“İMPLANT HER TÜRLÜ DİŞSİZLİĞE ÇÖZÜMDÜR”
İmplantı, çene kemiğinin içine uygulanan yapay kök olarak tanımlayan Arzu Yalnız Zogun, implantın titanyumdan oluştuğunu ve bu titanyumun üzerine porselen dişin yapıldığını söyledi. İmplantın her türlü dişsizliğe çözüm olabildiğini belirten Zogun, “Kişinin diş sayısına ve ağız yapısına göre ne tür bir implant tedavisi uygulayacağımızı belirleriz. Örneğin tek diş eksikliğinde çözüm bellidir, yanlara köprü yapacağımıza implant ve üzerine tek diş yaparız. Çoklu dişsizliklerde de, eğer arkada tarafta diş yoksa köprü yapabilmek için 3-4 dişe 2-3 implant şeklinde uygularız” diye konuştu.
“18 YAŞINDAN BÜYÜK HERKESE İMPLANT YAPILABİLİR”
Her türlü ağız hastalığının tedavisinden sonra implantın uygulanabildiğini belirten Arzu Yalnız Zogun, implant için tek şartın, kişinin çene kemiği gelişiminin tamamlanmış olması gerektiğini söyledi. Bu durumun 18 yaşına kadar tamamlandığını ifade eden Zogun, “18 yaş sınırı bazen değişip 20 olabilir. Çene gelişiminin tamamlanıp tamamlanmadığını el - bilek grafisi çektiğimizde tespit edebiliyoruz. Bu gelişimin tamamlandığı herkese implant yapabilir” ifadelerini kullandı.
“ÖNEMLİ OLAN İMPLANTI YAPIP GÖNDERMEK DEĞİL, 5-10 YIL SONRASI”
Zogun ayrıca, implant yaptırırken güvenilir hekim ve kaliteli malzeme kullanmanın önemine dikkat çekti. İmplantın ömürlük bir tedavi şekli olduğuna değinen Zogun, şunları kaydetti: “Piyasada eskiden beri varlığını devam ettiren implant üreten markaların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Benim kullandığım implant yurtiçi ve yurtdışında çok sık kullanılan ve belli bir geçmişi olan implantlardır. Çünkü, implantı yapıp, üzerine protezi taktığınızda olay bitmiyor. Önemli olan 5 yıl sonra sorun çıktığında, hekim olarak ben burada olacağım ancak implantı üreten firmanın da yerinde duruyor olup, servis hizmetleri verebilmesi gerekiyor. Bu yüzden hastalar implant yaptırmadan önce hekimlerinden ve onların kullandıkları implant sisteminden emin olmaları gerekli.”
“KEMİK YOKSA KEMİK YAPILABİLİR”
İmplant uygulaması için gerekli kemik hastada yoksa alt çenede ve üst çenede yeni kemik oluşturma yöntemleriyle hasta implanta ve sabit dişlere sahip olabilir. Üst çenede sinüs lifting operasyonuyla da kemik kazanılabilir. Yani sistemik sorun yoksa her dişsiz hasta implant yapılacak hale gelebilir.
Diş hekimi Zogun ayrıca, en iyi tedavi yönteminin koruyucu hekimlik olduğunu, insanların implanta gerek kalmadan önce dişlerine çok iyi bakmaları gerektiğini ve muhakkak düzenli olarak diş hekimine gitmeleri gerektiğini vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 09:58