OYAK Çimento CEMSTART Programı İlk Mezunlarını Verdi

Adana – OYAK Çimento’nun mühendis geliştirme programı CEMSTART, Adana Fabrikası’nda düzenlenen törenle ilk katılımcılarını mezun etti. Altı ay süren yoğun eğitim sürecini başarıyla tamamlayan genç mühendisler, çimento sektöründe kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapma fırsatı buldu.

OYAK Çimento CEMSTART Programı İlk Mezunlarını Verdi
banner98

Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri olan OYAK Çimento sektördeki teknolojik ilerlemeler ve çevresel sürdürülebilirliğe sağladığı katkılarla ön plana çıkarken, CEMSTART Mühendis Geliştirme Programı ile genç mühendislere sektörün kapılarını açıyor. CEMSTART Mühendis Geliştirme Programı, yeni mezun mühendis adaylarını sektörün dinamikleriyle buluştururken, program kapsamında uzun süreli mentor desteği ile sahada tecrübe kazanmalarına olanak sağlıyor.

OYAK Çimento tarafından çimento sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen yeni mezun mühendisler için özel olarak tasarlanmış, altı aylık geliştirme programı olan CEMSTART’ın ilk dönemi başarıyla tamamlandı.

Mezuniyet töreninde, genç mühendislerimiz aileleriyle birlikte başarılarını kutlayarak kazandıkları deneyimleri paylaştı. Etkinlikte, OYAK Çimento yetkilileri ve sektör profesyonelleri de genç yeteneklere desteklerini sundu.

Programla ilgili OYAK Çimento Genel Müdürü Murat SELA, “CEMSTART programı, genç mühendislerimize sektördeki potansiyellerini keşfetme ve kariyerlerini şekillendirme fırsatı sunuyor. Bu program ile genç mühendis adaylarımıza sektörel bilgi ve deneyim kazandırmayı, teknik bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyerek yola çıktık.” şeklinde konuştu.

Program diğer bölgelerde de uygulamaya alındı

İlk dönemi başarıyla tamamlanan CEMSTART programı, katılımcı genç mühendislere çimento üretim süreçlerini yakından tanıma, saha ziyaretleri ve rotasyonlarla operasyonel süreçlere derinlemesine bir bakış açısı kazandırma fırsatı sundu. Ayrıca, gerçek iş projelerinde yer alarak teknik becerilerini geliştirmelerine ve çözüm odaklı düşünme yeteneklerini pekiştirmelerine olanak sağladı.

Programı başarıyla tamamlayan adaylar OYAK Çimento’nun çeşitli fabrikalarında istihdam edilirken birçoğu sektördeki kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapma olanağı buldu. OYAK Çimento, CEMSTART Mühendis Geliştirme Programını Adana’nın ardından diğer lokasyonlarında da uygulamaya alarak daha fazla genç mühendise bu benzersiz fırsatı sunmaya devam ediyor. Program, sektörde yenilikçi çözümler üretecek nitelikli mühendislerin yetişmesine katkıda bulunarak Türkiye’nin sanayi ve ekonomik gelişimine destek olmayı hedefliyor.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0